(SPREMLJAMO) V torek pozitivnih 2429 testov, umrlo 57 ljudi. Gre za tretji najvišji prirast dnevnih okužb doslej

M.R., A.L., STA
02.12.2020 09:08
V torek je bilo potrjenih 2429 okužb z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo 7178 testiranj, kar pomeni, da je bil delež 33,8-odstoten. Gre za tretji najvišji prirast dnevnih okužb doslej, poroča MMC.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Trenutno je hospitaliziranih 1285 ljudi, 199 se jih zdravi na intenzivni negi. Včeraj so iz bolnišnic odpustili 88 oseb, 57 jih je umrlo.
{twitter_api}{/twitter_api}

V ponedeljek je bil delež pozitivnih testov 22-odstoten, kar pomeni, da je bil precej nižji. Današnji podatki so slabši tudi od tistih izpred tedna dni, ko so pri nas opravili 8063 testiranj in potrdili 2226 okužb, delež pozitivnih pa je bil takrat 27,62-odstoten.

Fotografija je simbolična.
Igor Napast

13.35

KGZS opozarja na katastrofalne razmere na kmetijskih trgih

Razmere na kmetijskih trgih se slabšajo iz tedna v teden, najslabše pa so trenutno za govedorejce in prašičerejce, je na današnji spletni novinarski konferenci opozoril predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) Roman Žveglič. Od države in živilske industrije zahtevajo takojšnje konkretne ukrepe, vse deležnike pa pozivajo k dialogu.

13.10

Epidemija močno vpliva tudi na življenja invalidov

Mednarodni dan invalidov, ki ga bomo zaznamovali v četrtek, je letos usmerjen v ozaveščanje o problematiki epidemije covida-19 v povezavi z invalidi in invalidnostjo. Invalidi so namreč del družbe in ena najranljivejših skupin, ki se je je epidemija dotaknila v največji meri, so sporočili iz Sveta za invalide RS.

13.00

Zaradi veliko okuženih na Koroškem narašča pritisk na slovenjgraško bolnišnico

Koroška je zadnjih nekaj dni v slovenskem vrhu po 14-dnevni pojavnosti novih okužb na 100.000 prebivalcev, zaradi česar se stopnjuje tudi pritisk na oddelek za bolnike s covidom-19 v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Zaradi prezasedenosti so morali v torek od tam štiri bolnike premestiti v bolnišnico v Brežice in na Kliniko Golnik.

12.00

Kacin z "razumljivo" razlago za visok delež okužb, nova analiza kaže, kje so najverjetnejša mesta za širjenje virusa

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da je delež pozitivnih testov tokrat zares visok, a ga je mogoče razumljivo pojasniti. Vse več se uporabljajo hitri testi, ki niso dovolj zanesljivi. Te teste je treba nato potrditi z dodatnimi PCR-testi. Več --> TUKAJ.

9.45

Delovna mesta v gostinstvu in turizmu odvisna od pomoči države

Na zavodu za zaposlovanje se je od začetka epidemije covida-19 do konca oktobra prijavilo 9537 novih brezposelnih iz panoge gostinstva in turizma. V sektorju ob tem ocenjujejo, da je brez dela ostalo vsaj še enkrat toliko zaposlenih za določen čas, študentov in drugih. Brez pravočasne in zadostne pomoči države se bo to število še povečevalo.

Panoga gostinstva in turizma je bila med prvimi, ki je obstala tako v spomladanskem kot v jesenskem valu epidemije covida-19. Mnogi delodajalci so bili zato prisiljeni odpuščati.

V širši panogi je brez dela ostalo več kot 9500 zaposlenih, od tega v nastanitvenih obratih 1713 ljudi, kažejo podatki Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS). Direktor zbornice Fedja Pobegajlo ocenjuje, da je upoštevajoč vse ostale oblike dela brezposelnost narasla še za najmanj enkrat toliko.

"Jesenska prepoved poslovanja je celo panogo postavila na rob preživetja," je za STA dejal Pobegajlo. "Ukrep čakanja na delo uporablja velika večina ponudnikov, vseeno pa pričakujemo nadaljnje naraščanje odpuščanj," je dodal.

8.15

Zaposlenim na covid oddelkih UKC Maribor globe za parkiranje

Nekateri zaposleni na covid oddelkih UKC Maribor so bili precej začudeni, ko so na svojih avtomobilih, ki so jih parkirali v Žitni ulici, zagledali obvestila mestnih nadzornikov. Rdeči plastični ovitki so bili namreč zataknjeni tik nad dovolilnicami za parkiranje, ki so jih dobili od mariborske občine, potem ko je v času epidemije koronavirusa zagotovila večje število parkirnih mest za zaposlene v UKC, ki delajo na covid oddelkih. Več --> TUKAJ.

7.30

Vrtci in šole so prejeli usmeritve za pravočasno pripravo na ponovno odprtje, v oddelku največ osem otrok

Minuli teden je ministrstvo za izobraževanje ravnateljem vrtcev in šol poslalo okrožnico z usmeritvami za vnovično odprtje vzgojno-izobraževalnih ustanov. Ali se bo že v ponedeljek po v vrtcih razlegel živžav in po šolskih hodnikih vrvež, bo znano konec tega tedna - do zdaj je bila odločitev po seji četrtkove vlade, odvisna pa bo od epidemiološke situacije. Več --> TUKAJ.

7.00

(INTERVJU) Jaka Šilak: "Delavci pomagajo blažiti krizo"

Sekretar sindikata območne enote ZSSS Podravje in Koroška poudarja, da si v epidemiji vsi delavci zaslužijo krizni dodatek, prav tako božičnico, ki bi morala biti izplačana vsem zaposlenim v enaki višini. Več --> TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta