Srbija od nedelje na rumenem seznamu, Hrvaška ostaja na rdečem

STA, A.L.
29.08.2020 15:05

Srbija se v nedeljo umika z rdečega seznama držav z več kot 40 okuženimi z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev in bo uvrščena na rumenega, je danes na dopisni seji sklenila vlada. Hrvaška še naprej ostaja na rdečem, ki ob prihodu v Slovenijo pomeni obvezno 14-dnevno karanteno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z oceno epidemiološke situacije v državah EU, schengenskega območja, Balkana in italijanskih deželah ter z oceno epidemiološke situacije v državah in opredelitev kriterija za poslabšanje epidemiološke situacije Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz), so po dopisni seji sporočili z vlade.
Ministrski zbor je presodil strokovno utemeljenost omejitev iz odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja covida-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Slovenije ter odločil, da se te omejitve še naprej uporabljajo.
Srbijo vlada z nedeljo umika s seznama držav, za katere je ob prihodu v Slovenijo obvezna karantena. Odslej bo tako Srbija na rumenem seznamu. Hrvaška, kjer so danes potrdili 312 novih primerov okužbe s koronavirusom, ostaja na rdečem seznamu.
Na zelenem seznamu ni sprememb, so še sporočili iz vlade.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta