Taksisti na opozorilni vožnji tudi v Mariboru in Celju, centrale taksi služb izklopljene. V taksiju ni mehurčka?

STA, VČ
18.02.2021 11:25
Nasprotujejo testiranju vsakih 72 ur.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Taksisti, združeni v Sindikatu taksistov pri Sindikatu delavcev prometa in zvez, pred sestankom z ministrom Jernejem Vrtovcem nadaljujejo izražanje nestrinjanja z ukrepom obveznega testiranja na koronavirus na 72 ur. Po Ljubljani danes v koloni opozorilno vozijo tudi po Mariboru in Celju, že včeraj so v Kopru.

Obenem med 11. in 13. uro zato ne delajo niti centrale taksi podjetij, so sporočili iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Taksistom se pridružujejo tudi avtošole, za katere velja enak ukrep. Eni in drugi želijo, da vlada pravilo, to je testiranje na tri dni, potem ko od začetka epidemije lani negativni test ni bil nikdar pogoj, spremeni.

Taksisti se ne strinjajo z določbo odloka o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov, ki zgolj za avtotaksi prevoznike v celotni mreži javnih prevozov določa obvezno testiranje. 

Minister Vrtovec je v torek ta ukrep ocenil kot pravilen. Taksistom je sporočil, da jih sliši, a hkrati je testiranje po njegovi oceni in oceni stroke nujno za ohranjanje varnosti.

Pojasnil je tudi, da je vlada položaj taksistov izenačila s položajem inštruktorjev v avtošolah. V obeh primerih gre za dve osebi v enem avtomobilu. Hkrati ne gre za mehurček, kot denimo v primeru učiteljev v razredih - ti se morajo testirati enkrat tedensko - med voznikom in potnikom pa ni mogoče vzdrževati razdalje, kot to velja na avtobusih in za voznike avtobusov testiranje ni predpisano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta