Telekom Slovenije v Kranjski Gori in Planici nadgradil svoje mobilno omrežje

Gregor Grosman Gregor Grosman
23.02.2023 13:54

V Kranjski Gori so zaključili tudi s projektom vzpostavitve brezplačnega brezžičnega interneta WiFi4EU, brezplačni brezžični internet pa bo na voljo vsem, tako domačim uporabnikom kot tujim obiskovalcem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Telekomunikacijski ponudnik s 5G-omrežjem trenutno pokriva več kot 40 odstotkov prebivalstva.
Telekom Slovenije

Telekom Slovenije je svoje mobilno omrežje 4G in 5G v Kranjski Gori in Planici, kjer pred svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju in drugimi športnimi dogodki pričakujejo velik obisk navijačev z vsega sveta, nadgradil z višjimi kapacitetami in hitrostmi. Obljubljajo, da je omrežje pripravljeno in prilagojeno za stabilno in zanesljivo delovanje tudi ob izjemno povečanem številu uporabnikov, ki jih je lahko tudi več deset tisoč. Omrežje 5G so v Planici sicer vzpostavil že decembra 2020. Telekomunikacijski ponudnik trenutno s širokopasovnimi omrežji 4G in 5G pokriva več kot 97 odstotkov prebivalstva, s 5G-omrežjem pa več kot 40 odstotkov prebivalstva.

Hkrati so za občino Kranjska Gora zaključili tudi s projektom vzpostavitve brezplačnega brezžičnega interneta WiFi4EU, ki poteka v okviru pobude Evropske unije za namestitev točk za dostop do brezžičnega interneta po vsej Evropi. Brezplačni brezžični internet bo tako na območju občine Kranjska Gora na voljo vsem, tako domačim uporabnikom kot tujim obiskovalcem. 

"Tako velikega tekmovanja, kot je svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, v Sloveniji, Kranjski Gori in Planici še ni bilo. Zato je pomembno, da se na takšen dogodek dobro pripravimo tudi v občini, pri tem pa je ključna podpora zanesljivih partnerjev. S sodobnimi, zanesljivimi in varnimi možnostmi komunikacije želimo vsem obiskovalcem občine Kranjska Gora zagotoviti prijetno bivanje pri nas," je povedala Henrika Zupan, županja Občine Kranjska Gora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta