Tudi Peter Jančič odhaja, na čelo portala Siol pa prihaja urednik z STA

M.R., B.P.
28.10.2022 14:28

Po zamenjavi predsednika uprave Telekoma Slovenije in direktorja TSmedia odhaja tudi odgovorni urednik spletnega portala Siol Peter Jančič. Že v sredo ga bo zamenjal Mihael Šuštaršič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Jančič
Tit Košir

Nadzorniki Telekoma Slovenije so s 4. oktobrom za novega predsednika uprave imenovali Boštjana Košaka, natanko tri tedne pozneje pa je nadzorni svet podal soglasje k imenovanju Irme Gubanec za direktorico družbe TSmedia. Položaj je preteklo soboto prevzela od Rajka Geriča, družbo pa bo vodila do imenovanja novega direktorja, saj je sama tudi članica uprave Telekoma. 

Očitno so takoj stekli postopki za zamenjavo odgovornega urednika Siola Petra Jančiča, ki je bil na položaj imenovan v času vlade Janeza Janše. Danes se je uredništvu kot kandidat za odgovornega urednika predstavil Mihael Šuštaršič, ki ga je na glasovanju podprla večina. Neuradno naj bi glasovalo 18 članov uredništva, 16 jih je bilo za, en je bil proti, en pa vzdržan.

Mihael Šuštaršič.
Bojan Puhek

"Naloga medija nacionalnega pomena – kar Siol.net vsekakor je – je skrbeti za celovito in objektivno zagotavljanje informacij o dogajanju tako v Sloveniji kot Evropi in svetu. Čeprav je slišati enostavno, je to zelo odgovorna naloga do javnosti in tudi za slovensko demokracijo. Te naloge sem se tudi pri svojem dosedanjem delu vedno loteval z odgovornostjo in spoštovanjem. Upam, da bomo z ekipo, v katero prihajam, uspeli izpolniti visoka pričakovanja naših bralcev. Sam si bom za to vsekakor prizadeval," je Šuštaršič povedal ob imenovanju. 

Spomnimo še, da je bil Jančič na položaj imenovan v začetku aprila 2020, torej manj kot mesec dni po tem, ko je nastopila mandat Janševa vlada. Takrat je zaradi epidemije koronavirusa od 42 novinarjev glasovalo le šest novinarjev in le dva sta podprla njegovo imenovanje, ostali štirje so bili vzdržani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta