Tuji mediji o odstopu Marjana Šarca: Reuters namesto njegove fotografije objavil Plenkovićevo

STA, M.R.
27.01.2020 15:19

Vodilne svetovne tiskovne agencije so današnji odstop premierja Marjana Šarca zabeležile s kratkimi novicami. O Šarčevem odstopu in njegovem pozivu k predčasnim volitvam so med drugim poročale agencije Reuters, AFP, dpa, APA, Hina, Tanjug in PAP. Reuters je novico pomotoma opremil s fotografijo hrvaškega premierja Andreja Plenkovića.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Agencije so izpostavile, da je Marjan Šarec odstopil in pozval k predčasnim volitvam, ker vladajoča koalicija ni mogla izpolniti pričakovanj volivcev. Pojasnjujejo, da je Šarec odstopil takoj po tistem, ko je odstop zaradi nestrinjanja glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ponudil finančni minister Andrej Bertoncelj.
Poročanje agencij so povzeli portal Deutsche Welle, tednik Der Spiegel in drugi vodilni nemški mediji. Novica se je znašla tudi na spletnih portalih avstrijskih medijev.
{twitter}https://twitter.com/dpa_intl/status/1221731446118850560{/twitter}
O Šarčevem odstopu poročajo tudi vsi vodilni hrvaški spletni portali. Časnik Jutarnji list na spletni strani poroča o pretresu na slovenski politični sceni. Po odhodu obrambnega ministra Karla Erjavca je bila kaplja čez rob odstop ministra za finance Andreja Bertonclja, komentira.
Portal Index izpostavlja, da Šarčev odstop avtomatično pomeni odstop celotne vlada, alternativa predčasnim volitvam pa bi bilo iskanje nove večine v parlamentu oz. novega mandatarja.
Največja svetovna tiskovna agencija Reuters je novico o odstopu slovenskega premierja pomotoma opremila s fotografijo hrvaškega premierja Andreja Plenkovića. Napako so medtem že popravili in objavili pravo fotografijo.
{twitter}https://twitter.com/DustinGiebel/status/1221750506965688321{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta