Tukaj je združena OTP banka

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
23.08.2024 00:00

Nova KBM in SKB banka sta uspešno sklenili pravno združitev v novo, še večjo banko z imenom OTP banka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katarina Grgić, direktorica Vzhodne regije v OTP banki
Žiga Intihar

Obenem je nastala nova bančna skupina – OTP Skupina Slovenije, ki  bančne storitve dopolnjuje s storitvami lizinga in faktoringa hčerinskih družb SKB Leasing, SKB Leasing Select in Aleja finance. Sledi postopek operativne združitve, ki je predviden med 30. avgustom in 2. septembrom 2024. O tem obsežnem in zahtevnem procesu smo se pogovarjali s Katarino Grgić, direktorico Vzhodne regije v OTP banki.

Katere novosti ali spremembe za stranke prihajajo ob združitvi?

Cilj našega povezovanja je oblikovanje vodilne finančne institucije v državi, ki bo pri poslovanju zagotavljala visokokakovostne bančne storitve in produkte s še večjo dodano vrednostjo.

OTP banka je z več kot 900 bančnimi točkami najbolj dostopna banka v Sloveniji, z enostavnimi in že štiri leta zapored najbolje ocenjenimi digitalnimi rešitvami, ki bodo tudi strankam nekdanje SKB banke na voljo od 2. septembra, pa ponuja odlično uporabniško izkušnjo. Stranke obeh bank lahko opravljajo brezplačen dvig gotovine z debetno kartico Visa na več kot 4000 bankomatih večine članic Skupine OTP, tako v Sloveniji kot tujini.

Potem ko bomo konec avgusta poenotili še informacijsko podporo, bo strankam na voljo največja fizična mreža bančnih točk v Sloveniji, novost za stranke SKB banke pa bo dostopnost bančnih storitev tudi na poštah po vsej državi.

Tudi v združeni banki bomo skrbeli za razvoj zdrave in vključujoče družbe. Zato bomo še naprej podpirali lokalne iniciative na področju športa, kulture, finančnega opismenjevanja, razvoja podjetništva in druge družbeno odgovorne projekte.

Zakaj ime OTP banka?

Obe banki sta bili že pred združitvijo članici bančne Skupine OTP, zato je ime nove, združene banke smiselna poslovna odločitev strateškega lastnika, saj želi krepiti prepoznavnost blagovne znamke OTP v Sloveniji in širši regiji. Skupina OTP je ena najbolj stabilnih in zanesljivih neodvisnih ponudnikov celovitih bančnih storitev za fizične in pravne osebe v regiji, še več - S&P Global Market Intelligence je ob objavi svoje prve lestvice 50 najboljših bank v Evropi Skupino OTP imenoval za najuspešnejšo evropsko banko v letu 2023.

Kaj morajo stranke vedeti o nadaljnjem poslovanju v združeni banki?

Prenos bančnih računov in drugih produktov komitentov SKB banke v sistem OTP banke je predviden med 30. avgustom in 2. septembrom 2024. V tem času bodo nekatere storitve začasno nedostopne, zato komitentom  svetujemo, da nujne bančne storitve opravijo pred 30. avgustom ali po 2. septembru 2024. Na spletnih straneh www.skb.si/zdruzitev in nkbm.si/zdruzitev lahko preverijo razpoložljivost storitev in kanalov v tem obdobju. 

Nove številke bančnih računov za komitente SKB banke bodo aktivne od 1. septembra 2024. Najmanj do konca novembra 2024 bodo vsi morebitni prilivi na stare transakcijske račune SKB banke preusmerjeni na nove OTP transakcijske račune. Komitenti Nove KBM po združitvi ohranjajo nespremenjeno številke bančnih računov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.