Ukrajinski predsednik Zelenski bo v petek prek videopovezave nagovoril državni zbor

STA, Va
07.07.2022 10:59

Povabilo k videonagovoru je izraz slovenske podpore ukrajinskemu narodu v vojni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nadaljuje videonagovore mednarodne skupnosti.
Reuters

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski bo v petek prek videopovezave nagovoril poslanke in poslance ter druge v državni zbor vabljene visoke goste. S tem državni zbor izraža podporo ukrajinskemu narodu v boju za svojo domovino in prijateljstvo z ukrajinsko državo, so sporočili iz DZ.

Začelo se bo z uvodnimi besedami predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, sledil bo videonagovor predsednika Ukrajine.

Pobudo za povabilo predsedniku Zelenskemu, da nagovori DZ, sta podprla odbor za zunanjo politiko in odbor za zadeve Evropske unije. Videonagovor bodo ob 10. uri v živo predvajali na tretjem programu TV Slovenija.

Z Zelenskim se je pred zasedanjem voditeljev držav članic EU v Bruslju konec junija pogovarjal tudi slovenski premier Robert Golob. Ukrajinskemu predsedniku je zagotovil, da se odnos Slovenije do Ukrajine kljub zamenjavi vlade ni spremenil. Zelenski pa je takrat Golobu čestital za imenovanje na čelo slovenske vlade in se mu zahvalil za pripravljenost podpreti podelitev statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta