Urad za demografijo: Za Maribor šteje vsako delovno mesto

Igor Selan Igor Selan
19.08.2020 06:30

Pogovori o lokaciji urada za demografijo še potekajo, za zdaj kaže, da bo urad pred vselitvijo v nove prostore nekaj časa deloval na začasni lokaciji, ki pa tudi še ni dorečena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je govornik Desusa Janez Ujčič kot eno od možnih lokacij omenil prostore nekdanje Probanke, so to informacijo zanikali tako na mariborski občini kot v DUTB. 
Andrej Petelinšek

Kot se napoveduje že nekaj časa, bo sedež urada za demografijo v Mariboru, kje točno, pa za zdaj še ni znano. Čeprav je govornik Desusa Janez Ujčič kot eno od možnih lokacij omenil prostore nekdanje Probanke, so to informacijo zanikali tako na mariborski občini kot v DUTB, ki je lastnica nepremičnine. Iz občine na naše vprašanje, katere prostore bi torej vendarle lahko namenili za delo urada, niso odgovorili, po naših informacijah pa naj bi pogovori o tem z županom Sašo Arsenovičem še potekali. Za zdaj kaže, da naj bi urad pred vselitvijo v nove prostore nekaj časa deloval na začasni lokaciji, ki pa tudi še ni dorečena.
Da ni nujno, da bo vodenje urada prevzel lendavski župan Anton Balažek (Desus), ki se že nekaj časa omenja kot najverjetnejši kandidat za novega ministra brez listnice, pa je povedala predsednica pokrajinskega odbora Podravje Jelka Kolmanič: "Imamo več ljudi, ki so sposobni prevzeti vodenje tega urada. O tem bomo razpravljali, ko bo urad ustanovljen in se bo sešlo vodstvo stranke." Da je prav zavzemanje predsednice Desusa Aleksandre Pivec za umestitev urada v Maribor eden glavnih razlogov, da ta še naprej uživa podporo tukajšnjega pokrajinskega odbora stranke, je še povedala Kolmaničeva in dodala: "Urad je za Maribor zelo pomemben, ker se s tem končno začne decentralizacija. Čeprav to verjetno ne bo zelo številčen urad, bo nekaj ljudi dobilo tudi službo, za Maribor pa šteje prav vsako delovno mesto."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta