V Izoli ne bo kandidiral: Preberite, kje bo zdaj glasove volivcev zbiral Branko Simonovič

M.R.
22.03.2022 16:22

Poslanec Branko Simonovič, okoli katerega se je v sedanjem mandatu državnega zbora dvignilo kar nekaj prahu, ne bo več kandidiral v Izoli, kjer je bil pred slabimi štirimi leti tudi izvoljen v parlament.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Simonovič
Robert Balen

Kot je znano, je bil za stranko DeSUS sedanji mandat precej turbulenten, v vodstvu so se zamenjali kar trije predsedniki, še bolj pa so bila zanimiva ravnanja poslancev, ki so v zadnjih dveh letih večinoma glasovali v nasprotju s stališčem stranke. 

Vsi poslanci so marca 2020 podprli vlado Janeza Janše, kasneje je sledilo kar nekaj preobratov v stranki, med drugim je Aleksandro Pivec na čelu DeSUS spet zamenjal dolgoletni predsednik te stranke Karl Erjavec. Takrat so se v stranki tudi odločili, da izstopijo iz vladne koalicije. A poslanci se s tem niso strinjali. Najprej je stranka DeSUS iz svojih vrst izključila poslanca Roberta Polnarja, potem je iz nje izstopil še Jurij Lep. A ne iz istih razlogov. Medtem ko so Polnarja izključili zaradi številnih nestrinjanj, je Lep odšel, ker ni več podpiral Janševe vlade in se je zato pridružil nepovezanim poslancem, ki so izstopili iz vrst takratne SMC - Janji Sluga, Igorju Zorčiču in Branislavu Rajiču.

V stranki DeSUS so tako ostali še Simonovič, Ivan Hršak in Franc Jurša. Vsi trije so še vedno člani poslanske skupine, poleg njih pa je v skupini ostal tudi Polnar, saj ga stranka iz nje ne more izključiti. 

Simonovič je ob prehodu v leto 2022 izstopil iz stranke, to je storil tudi Hršak, oba pa sta se pridružila stranki Naša Dežela, ki jo zdaj vodi Pivčeva. Primorske novice so danes zapisale, da Simonovič na listi Naše dežele ne bo kandidiral v Izoli. Ob tem poročajo, da si je Simonovič med Izolani nabral veliko zamer. V Naši deželi pa so zdaj potrdili, da bo kandidiral v Kočevju, v Izoli pa Tomo Drevenšek.

Kaj pa bo s še enim poslancem, ki je bil na zadnjih volitvah prav tako kandidat o Izoli? Gre za poslanca Gregorja Periča iz stranke Konkretno, ta pa bo na prihodnjih volitvah sodelovala z gibanjem Povežimo Slovenijo, v katerem je zbranih pet strank. Primorske novice pišejo, da so se širile govorice, da tudi on ne bo več kandidiral v Izoli, a so v gibanju Povežimo Slovenijo to zanikali. "Perič bo, vsemu in vsem navkljub, znova kandidiral v Izoli," so zapisali na spletni strani primorskega časnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta