V kopalkah s plaže? V Izoli hočejo imeti red in vas bodo kaznovali. Pa ne le to ...

VČ, STA
03.06.2021 21:29
Novi občinski odlok prepoveduje tudi "rezervacijo" plaže. Sprehajate na dopustu psa? Ne pozabite v nahrbtnik k vrečki za iztrebke dodati steklenice vode.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izola
Natalija Jurše

Izolski občinski svet je soglasno potrdil novi odlok o javnem redu in miru, to pa pomeni, da se razen na območju kopalnih voda na javnih površinah v mestu ne bo dovoljeno sprehajati v kopalkah, brez oblačil ali dela oblačil nad pasom ali pod njim, so odločili občinski svetniki. Prepovedali so tudi rezerviranje površin na plažah z brisačami.

S 400 na 200 evrov pa so prepolovili kazni za lastnike psov, ki se naokrog odpravijo brez plastičnih vrečk za pasje iztrebke. Dodatno odlok določa, da morajo lastniki živali s seboj v steklenici nositi tudi vodo za izplakovanje oziroma redčenje urina.

Po novem je prepovedano tudi organiziranje piknikov na kopališčih, parkiriščih in drugih javnih površinah ter popivanje in prenočevanje v parkih, tržnicah in na avtobusnih postajališčih.

Župan Izole Danilo Markočič je pred poletjem to takole razložil: "V Izoli želimo imeti mir, želimo imeti red."

Župan pravi, da bodo obiskovalce v prvi vrsti opozarjali, če to ne bo zaleglo, pa bodo sledile tudi kazni. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta