V premierjevem kabinetu objavili plače zaposlenih: Koliko zaslužijo Janša, Mahnič, Gorenak in Zverova?

M.R.
05.02.2021 14:11
Potem ko je notranje ministrstvo na zahtevo Aleša Hojsa objavilo plače vseh zaposlenih na ministrstvu, so mediji zahtevali tudi seznam plač zaposlenih v kabinetu predsednika vlade. Ta je danes objavil seznam bruto plač za december in september.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik vlade Janez Janša in državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič.
Robert Balen

Najvišji prejemek ima pričakovano predsednik vlade, ki je za december prejel plačo v višini 6081,24 evra. Sledijo mu državni sekretar za koordinacijo med vlado in državnim zborom Vinko Gorenak (5259,44 evra), državni sekretar za področje izobraževanja in športa Dolinšek Marjan (5183 evrov), državni sekretar za vojaške, obrambne in zunanje zadeve Bojan Pograjc (5106,55 evra), državni sekretar za koordinacijo mednarodnih zadev in zadev EU Igor Senčar (5089,28 evra), državna sekretarka za področje zdravstva Jelka Godec (4999,55 evra), državna sekretarka za področje debirokratizacije Katja Triller Vrtovec (4907,82 evra) in državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič (4724,37 evra). V vseh primerih gre za osnovno bruto plačo z dodatki in delovno uspešnostjo.

Vodja kabineta Peter Šuhel, nekoč tiskovni predstavnik evropskega poslanca iz vrst SDS Milana Zvera, je prejel 4658,08 evra, sledi pa njegova namestnica Nika Dolinar Divjak, ki je prejela 4644,82 evra.

Robert Balen

Mateja Erčulj, ki je zaposlena kot sekretarka, sicer pa v kabinetu skrbi za odnose z javnostmi, je zaslužila 4339,54 evra, sekretar Darko Zadergal 4084,05 evra, žena Milana Zvera, Andreja Valič Zver, je kot sekretarka v premierjevem kabinetu zaslužila 4077,75 evra. Valič Zverova se je v kabinetu zaposlila po tem, ko je v začetku lanske jeseni odstopila s položaja direktorice Študijskega centra za narodno spravo. Svet centra je namreč pred tem začel postopek njene razrešitve zaradi domnevnih nepravilnosti pri vodenju centra, odstop pa naj bi ji, kot je takrat poročal Reporter, svetoval kar Janša sam.

Sekretar v premierjevem kabinetu Gregor Štubelj je decembra zaslužil 4028,88 evra bruto. 

Generalni sekretar vlade Božo Predalič je decembra prejel 4841,48 evra osnovne bruto plače, kar pomeni, da pri njemu niso vključeni vsi dodatki kot pri ostalih članih kabineta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta