V prvih osmih mesecih letošnjega leta je bilo v Sloveniji 47 odstotkov manj turistov kot v enakem obdobju lani

STA, P.Z.
04.10.2020 10:38

Dnevi slovenskega turizma bodo čakali ugodnejšo epidemiološko situacijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Slovenska turistična organizacija (STO) se je odločila letošnje dneve slovenskega turizma, ki so bili v sodelovanju ključnih partnerskih institucij načrtovani 12. in 13. oktobra, prestaviti na kasnejši termin. Razlog so epidemiološke razmere, so pojasnili. Dneve slovenskega turizma "glede na zaostrene epidemiološke razmere in v skladu s poslanstvom dogodka - povezati čim več deležnikov slovenskega turizma - prestavljamo na kasnejši, ugodnejši čas", so sporočili iz STO. Dogodek naj bi sicer letos potoval v Laško.

Sašo Bizjak

Glede na splošno epidemiološko stanje tudi na Turistično gostinski zbornici Slovenije razmišljajo o prestavitvi tradicionalnega 67. Gostinsko turističnega zbora Slovenije na kasnejše obdobje, so dodali. Dnevi slovenskega turizma so vsakoletni osrednji strokovni dogodek v turizmu. Vsako leto vključujejo več dogodkov, med katerimi so plenarni del s podelitvijo najvišjih turističnih priznanj, gostinsko-turistični zbor, prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna ter turistični forum.

Sašo Bizjak

Globalna pandemija novega koronavirusa je turizem močno prizadela. V prvih osmih mesecih letošnjega leta je bilo v Sloveniji zabeleženih nekaj manj kot 2,4 milijona prihodov turistov oz. 47 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Nočitev je bilo za skoraj 7,1 milijona ali 40 odstotkov manj. "Ocenjujemo, da bo do konca leta 30 odstotkov več domačih turistov, tujih pa 70 odstotkov manj. Skupno pričakujemo okoli 45-odstotni upad. A to so ocene, stvari se zaostrujejo, zato so zadeve še negotove," je prejšnji teden pojasnila direktorica STO Maja Pak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta