V Središču ob Dravi zaradi nestrinjanja z azilnim domom ponovno protestno zaprli cesto

STA, Va
28.03.2024 19:22

Domačini so zaporo izpeljali tako, da so dvakrat po eno uro neprenehoma hodili čez prehode za pešce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Prebivalci Središča ob Dravi so zaradi nestrinjanja z vladno odločitvijo o vzpostavitvi začasne izpostave azilnega doma danes dvakrat protestno zaprli ceste v središču občine. Župan Toni Jelovica je apovedal, da bo občina zaradi vladnega sklepa v petek sprožila upravni spor.

Prebivalci Središče ob Dravi so dvakrat za eno uro zaprli cesto tako, da so neprenehoma hodili čez prehode za pešce. Zaprtje ceste je posledica tega, da vlada ne reagira na njihova nasprotovanja, pravi župan.

Po besedah Jelovice niso dobili nobenih odgovorov na sklepe treh občinskih svetov, Središča ob Dravi, Svetega Tomaža in Ormoža, s katerimi so soglasno nasprotovali vzpostavitvi azilnega doma v Središču ob Dravi. Podpisovali so tudi peticijo s ciljem, da vlada sklep o azilnem domu v celoti prekliče ter ponovno preuči druge možnosti in lokacije. Peticijo je podpisalo skupno 3500 občanov vseh treh občin, župana Ormoža Danijel Vrbnjak in Središča ob Dravi Toni Jelovica pa sta jo vložila na komisijo DZ za peticije, človekove pravice in enake možnosti. A jim, dodaja Jelovica, nihče do zdaj še ni odgovoril.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta