V Svobodi, SD in Levici napovedujejo kazensko ovadbo: Na spletu zlorabili njihove grafične podobe

STA, M.R.
22.11.2022 22:36

V koalicijskih strankah opozarjajo, da se na družbenih omrežjih pojavljajo zavajajoče objave, ki so tipografsko, barvno in grafično podobne njihovi skupni referendumski kampanji 3xZA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primeri zlorab referendumske kampanje
Gibanje Svoboda

Avtorji skušajo pod pretvezo, da gre za objavo koalicijskih strank, nagovarjati volivce, da na referendumih glasujejo proti, navajajo v Gibanju Svoboda, SD in Levici.

"Gre za nedopustno manipulacijo in krajo logotipov, zato bomo vložili kazensko ovadbo, saj gre za sum kaznivega dejanja po 151. členu kazenskega zakonika," so napovedali.

Kot ugotavljajo, negativno kampanjo in manipulacije uporabljajo le nasprotniki novel zakonov o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o Radioteleviziji Slovenija, o katerih bomo odločali v nedeljo. Ob tem so omenili, da je stranka SDS že med kampanjo zbiranja podpisov za razpis referendumov pri oglaševanju uporabljala barve in pisavo, ki so zelo spominjale na celostno grafično podobo Gibanja Svoboda. To zagotovo ni bilo naključno, menijo.

"V koaliciji se - za razliko od pobudnikov referenduma - nedeljskega izida ne bojimo in naša kampanja bo, tako kot je doslej, poštena. Temeljila bo na argumentih, dejstvih in spoštljivi komunikaciji," so zagotovili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta