V Železnikih in v Mariboru bili na delu gasilci. Se vam zdi, da je bilo neurij že maja preveč? Znana je statistika ...

STA, Va, M.R.
13.06.2022 12:07

Nevihtni sistemi bodo danes predvidoma potovali od severozahoda proti jugovzhodu. Po delnih podatkih je bila temperatura prejšnji mesec precej nad dolgoletnim slovenskim povprečjem. Padavin pa podpovprečno malo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor
Mitja Sagaj

Popoldne in zvečer bodo v notranjosti države ob prehodu vremenske fronte možna krajevna neurja z vetrom, nalivi, ni izključena toča, opozarjajo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ob močnejših krajevnih padavinah lahko hitro narastejo in se razlijejo hudourniški vodotoki. Na manjših območjih so možna poplavljanja meteornih in zalednih voda.

Nevihtni sistemi bodo predvidoma potovali od severozahoda proti jugovzhodu, nevihte pa se bodo v noči na torek umirile.

Malo po 16. uri so v Železnikih gasilci in delavci cestnega podjetja posredovali zaradi drevesa, ki ga je veter podrl na cesti v ulici Jesenovec, na Plavžu v Železnikih pa so preusmerili tok hudourniške vode, ki je ogrožala stanovanjsko hišo. Drugih posredovanj zaradi neurij za zdaj uprava za zaščito in reševanje ni zabeležila.

Po 18.30 pa so morali v Mariboru gasilci posreodvati v večstanovanjskem objektu na Tomšičevi ulici, saj je tam meteorna voda zalila kletne prostore.

V torek bo sončno, ponekod bo pihal vzhodni veter, burja na Primorskem bo dopoldne oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 29 stopinj Celzija. V sredo in četrtek bo pretežno jasno in spet topleje, v četrtek popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj ploh in neviht.

Na Arso so že analizirali tudi vremenski maj. Po delnih podatkih je bila temperatura prejšnji mesec precej nad dolgoletnim povprečjem. Padavin je bilo podpovprečno malo, po drugi strani pa regijsko ponekod več od povprečja. Osončenost Slovenije je bila povprečna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta