Včeraj potrdili 7 okužb, ena oseba umrla. Logarjeva: Čas je za družino, in ne za velike prireditve

STA, Gr.G., A.L.
20.07.2020 09:55

Okužbe v vrtcu Mavrica prihajajo od vzgojiteljice, ki ni iz Odrancev, od nje so se okužile vzgojiteljica iz Velike Polane in tri iz Odrancev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V Hrastniku že 35 okuženih z novim koronavirusom

V Hrastniku je bilo v nedeljo z novim koronavirusom okuženih 35 oseb, kar sta dve več kot v soboto. V tamkajšnjem domu starejših je okuženih 14 ljudi, od tega osem oskrbovancev in šest zaposlenih, je povedal hrastniški župan Marko Funkl. Opozoril je na dve večji težavi, s katerimi se soočajo v domu starejših. Prva se nanaša na zagotavljanje rdeče cone, v kateri se lahko nahaja največ 10 oseb, druga pa na zagotavljanje ustreznega negovalnega kadra. Po njegovi oceni domu za oskrbo starejših primanjkuje 10 do 15 ljudi, zato se boji, da bo med zaposlenimi prišlo do pregorelosti.

Pred tednom je bil v Odrancih pozitiven na novi koronavirus fant, ki se je v Lendavi udeležil tekmovanja v judu.
Barbara Bradač

V vrtcu v Odrancih brez novih potrjenih okužb

V Odrancih, kjer so od petka potrdili pet okužb z novim koronavirusom, ki so se razširile v tamkajšnjem vrtcu, danes po številnih testiranjih novih potrditev okužb ni. V osami je sicer 71 ljudi, med njimi tudi dečki, ki bi se lahko okužili iz drugega vira. Kot je povedal župan občine Odranci Ivan Markoja, novih testiranj zdaj ne bo, razen seveda pri tistih, ki bodo zaznali določene simptome oziroma jih bo na testiranje napotil zdravnik. Vseh 71, ki so doma, je dobilo natančna navodila, kaj storiti, če se pojavijo simptomi, še pravi župan.
Okužbe v vrtcu Mavrica prihajajo od vzgojiteljice, ki ni iz Odrancev, od nje so se okužile vzgojiteljica iz Velike Polane in tri iz Odrancev. Vrtec je po priporočilih NIJZ zaprt do preklica, za otroke bodo morali poskrbeti starši. V vrtec je vpisanih 87 otrok, v zadnjih dneh ga je obiskovalo 44. Poleg otrok morajo biti doma družinski člani, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi, in zaposleni v vrtcu. Športni park so zaprli, v nedeljo so odpovedali tudi nogometni turnir.
Pred tednom je bil v Odrancih pozitiven na novi koronavirus fant, ki se je v Lendavi udeležil tekmovanja v judu, potem pa je z vrstniki igral nogomet v odranskem športnem parku. Sam je bil na novem testiranju negativen, vendar pa vseh 20 nogometašev prav tako ostaja v osami.

Karantenske odločbe odslej izdajajo na katerem koli mejnem prehodu s Hrvaško

Za vročanje odločb o karanteni, tudi v notranjosti države, so po novem zadolženi policisti. Več --> TUKAJ

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta