Veleposlaništvo BiH zaradi Roka Snežiča poslalo noto slovenskim ministrstvom

M.R.
28.11.2023 18:00

Veleposlaništvo Bosne in Hercegovine v Sloveniji od naše države zahteva izvedbo določenih varnostnih ukrepov, potem ko je Rok Snežič na sodišču nosil majico Martina Krpana in govoril, da bo "obvaroval Slovenijo pred muslimani".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Snežič
Sašo Bizjak

O tem danes poroča časnik Delo. Razvpiti Mariborčan Rok Snežič je bil včeraj na sodišču, ker toži bosanskega preiskovalnega novinarja Avda Avdića zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve. Novinarki Pop TV je Snežič ob vhodu v sodno dvorano pokazal majico s podobo junaka pisatelja Frana Levstika. Nato pa je govoril, da je on Martin Krpan in da bo obvaroval državo pred muslimani. 

"Naši ljudje v Sloveniji so se vedno počutili dobrodošle in varne. Ne želimo si, da bi se to spremenilo na slabše, da bi izgubili občutek varnosti zgolj zaradi posameznikov in njihovih nepremišljenih izjav," je za Delo povedal bosanski veleposlanik v Sloveniji Dario Novalić. Noto so bosanski diplomati poslali na slovensko zunanje in notranje ministrstvo. 

Avdić je Bošnjak, sicer pa urednik spletnega portala Istraga.ba. Poročal je tudi o poslih Roka Snežiča v BiH. Na sodišču je včeraj zaradi osebnega poznanstva s Snežičem zahteval izločitev sodnice.

Posnetek incidenta pred sodiščem je na družbenih omrežjih objavil Avdo Avdić, oglasil pa se je tudi nekdanji obrambni minister Roman Jakič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta