"Verjamem zagotovilom, da je bil policijski postopek korekten." Franc Breznik ni več državni sekretar

Notranji minister Aleš Hojs novega državnega sekretarja še nima. "Verjamem zagotovilom, da je bil policijski postopek korekten," je dejal minister

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Mahnič in Franc Breznik
Robert Balen

"Včeraj sem dejal, da bom o odstopu razmislil, a najprej sem želel ugotoviti, da je bil policijski postopek zoper Franca Breznika korekten. Ko sem dobil zagotovilo v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja, da ni šlo za zasedo, sem se zjutraj odločil, da odstop državnega sekretarja sprejmem. To sem storil zjutraj in Franc Breznik ni več državni sekretar," je na novinarski konferenci povedal notranji minister Aleš Hojs.
Kot je poročal Pop TV, je policija Breznika ustavila v začetku aprila, ker je vozil prehitro. Odredili so mu alkotest. Ta je pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je skoraj dvakrat več, kot je dovoljeno. Policija je Franca Breznika kaznovala s 600 evri in 16 kazenskimi točkami. Ker vožnje ni smel nadaljevati, je službeno vozilo pustil kar na prvem izvozu z avtoceste. Kot je Breznik pojasnil Pop TV, se je tistega dne vračal s sestanka, ki ga je imel s predstavniki podjetja Derby banane. Tam je, kot pravi, urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart. Povedal je, da je prav tam, z donatorji, popil dva kozarčka žgane pijače, prepričan, da ne bo napihal. Vendar je pri vožnji prekoračil hitrost, zato so ga ustavili policisti.

Anže Malovrh/sta
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta