Policija ustavila Franca Breznika, desno roko Aleša Hojsa: Bil je vinjen in v službenem vozilu

A.L.
15.04.2020 19:09

Portal 24 ur poroča, da je policija 2. aprila popoldne na ljubljanski obvoznici zaradi prehitre vožnje zaustavila Franca Breznika, desno roko ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Policisti so izvedli preizkus alkoholiziranosti in ugotovili, da je imel voznik 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Portal 24 ur poroča, da je policija Breznika ujela in kaznovala s 600 evri in 16 kazenskimi točkami. V času ustavitve je vozil službeno vozilo. Ker z vožnjo ni smel nadaljevati, je službeno vozilo pustil kar na izvozu z avtoceste. Njegov šef, notranji minister Aleš Hojs, naj bi za dogodek izvedel šele danes prav od novinarjev 24 ur. Breznik je že ponudil odstop, Hojs je v oddaji 24 ur dejal, da bo njegov odstop najverjetneje sprejel. Ob tem je dejal, da pričakuje, da bo "to postal standard tudi v prihodnje. Imamo primere, ko so župani bežali pred policijo, Breznik pa je takoj ustavil in ravnal pravilno. Bil je izjemen sodelavec, delal je tudi po 16 ur na dan. Sem pa razočaran da je do tega prišlo". Hojs je za 24 ur povedal, da bo o njegovem nasledniku še razmislil. Breznik se medtem vrača v poslanske klopi.
{twitter}https://twitter.com/NikaKunaver/status/1250465573265444864{/twitter}
Breznik naj bi se v času, ko so ga ustavili, vračal s sestanka, ki ga je imel s predstavniki podjetja Derby banane. Za 24 ur je povedal, da je tam urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart. Prav tam naj bi z donatorji popil dva kozarčka žgane pijače. Prepričan je bil, da ne bo napihal. "Vendar je pri vožnji prekoračil hitrost. Namesto 100 kilometrov na uro je vozil 120, pri tem pa so ga zasačili policisti, ki so mu odredili alkotest," poroča 24 ur.

Franc Breznik (desno) in Žan Mahnič. 
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta