(VIDEO) Nekoliko več snega v višjeležečih predelih, v Ljubljani dobili le dva centimetra

A.L., M.R., STA
12.12.2019 10:07

Ponekod na jugu države je sneg pobelili tudi nižine, padavine so zajele tudi osrednji del države. Proti večeru pa se je rahlo sneženje razširilo nad večji del Slovenije. Čez dan je sicer sneg padal v višjeležečih predelih. Največ ga je zapadlo na Slavniku, kjer imajo 5 centrimetrov novega snega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Današnje težave zaradi snega v Postojni.
Večer

Sicer pa je po nižinah zapadlo kvečjemu centimeter ali dva novega snega. V Ljubljani denimo so dobili 2 centimetra snega, prav toliko v Logatcu, a je tam odeja debela že 6 centimetrov, v Litiji so ga dobili 3 centimetre in tudi Gornji grad je danes dobil 3 centimetre novega snega. 
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1205000572283359232{/twitter}
Dobili smo posnetek iz Postojne, kjer so očitno že manjše težave v prometu. 
{embed_youtube}https://youtu.be/pK158g2NeIA{/embed_youtube}
Več padavin pričakujemo jutri, ko bodo te najprej zajele Primorsko in se nato postopno razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah Primorske bo deževalo, v notranjosti pa bo sprva deloma snežilo, deloma deževalo, zvečer pa večinoma snežilo. Dopoldne bo ponekod zapihal veter južnih smeri, ob morju jugo, zvečer pa severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od -1 do 4, na Goriškem in ob morju od 6 do 10 °C.
"V noči na soboto pričakujemo, da bodo padavine prešle v sneg, takrat bi lahko na Štajerskem zapadlo deset centimetrov snega ali tudi kaj več," napoveduje Strajnar.
Vikend bo vremensko nekoliko bolj miren. V soboto bo deloma jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. V nedeljo bo v severnih in vzhodnih krajih še nekaj sončnih obdobij, drugod pa bo pretežno oblačno. Na zahodu je popoldne možen rahel dež, Strajnar napoveduje tudi, da so mogoče otoplitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta