(VIDEO) Premier Golob: Verjamem, da bomo tistim, ki živali nimajo radi, preprečili, da bi jih še kdaj trpinčili

Va
09.07.2023 08:30

Predsednik vlade se je odzval na primer iz Kopra, ko je moški s skuterjem vlekel mrtvega psa, potem pa ga odvrgel v smetnjak. Premier pričakuje poročilo treh ministrstev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Golob: "Enako sem zgrožen kot vi ..."
Robert Balen

"Enako sem zgrožen kot vi. Zahteval sem tako od ministrstva za kmetijstvo, notranjega ministrstva kot ministrstva za pravosodje, da pripravijo poročilo. Država mora v takšnih primerih znati ukrepati. Verjamem, da bodo ministrstva to znala narediti," se je na na nedavni dogodek v Kopru včeraj na instagramu odzval predsednik vlade Robert Golob, potem ko je dobil, je povedal v videu v družbi s svojim psom, številna ogorčena sporočila državljanov.     

"Verjamem, da imamo vsi svoje živali tako radi, da bomo tistim, ki jih nimajo, preprečili, da bi jih lahko še kdaj trpinčili," pravi premier, in da je mučenje živali nedopustno. "Dolžnost vseh nas je, da živali zaščitimo, se do njih odgovorno vedemo in jih spoštujemo," je objavil.

Kot smo poročali, je policiste poklical občan, ki je v ponedeljek malo pred 15. uro na Markovcu v Kopru opazil, kako moški z mopedom vleče mrtvega psa, drugi domačin pa jih je poklical, ko je v zabojniku za biološke odpadke našel poginulega psa. Pred tem je opazil moškega na skuterju, s katerega je visela vrv.

V postopku je moški priznal, da je psa "peljal na sprehod". Med vožnjo je videl, da se je pes zgrudil in poginil. 

Policija je 67-letnemu domačinu izrekla 800 evrov globe po zakonu o zaščiti živali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta