(VIDEO) Soočenje kandidatov za predsednika SD pred sobotnim kongresom: "Naš cilj ni bil rušenje Janševe vlade"

DR
09.04.2024 14:01

Na istem mestu smo soočili vse tri kandidate za predsednika SD. Kakšno vizijo političnega delovanja na čelu koalicijske stranke ponujajo Tadej Beočanin, Milan Brglez in Jani Prednik? Prisluhnite soočenju!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Soočenje sta vodila Večerova novinarja notranjepolitične redakcije Matej Grošelj in Luka Mlakar.
Robert Balen

Po političnem potresu, ki ga je povzročila afera z nakupom sodne stavbe na Litijski cesti, bodo Socialni demokrati na volilnem kongresu v soboto izbirali novo vodstvo. Za predsednika stranke se potegujejo ajdovski župan Tadej Beočanin, evropski poslanec Milan Brglez ter podpredsednik stranke in vodja poslanske skupine Jani Prednik.

Gospod Brglez, v kolikšni meri je vaša kandidatura za predsednika SD povezana z junijskimi evropskimi volitvami, kjer boste prav tako sodelovali kot kandidat stranke? Gospod Prednik, v tekmo za predsednika SD se podajate drugič. Leta 2022, ko je zmagala Tanja Fajon, ste svojo kandidaturo umaknili. Ali obžalujete to potezo? Gospod Beočanin, nedavno ste presenetili z izjavo, da ste kot župan Ajdovščine do zdaj najbolje sodelovali s prejšnjo Janševo vlado. Kaj ste želeli povedati s tem?

Več v spodnjem soočenju:

Soočenje lahko tudi preberete na tem naslovu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta