Vlada razrešila Šabedra, kot v. d. na čelo urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Pliberšek

M.R., Gr.G., STA
27.07.2023 20:40

Vlada je danes na dopisni seji odločala o predlogu za razrešitev direktorja urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleša Šabedra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Šabeder
Andrej Petelinšek

Vlada je na dopisni seji razrešila direktorja Urada RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleša Šabedra in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti z 28. julijem imenovala Tomaža Pliberška, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 27. januarja 2024.

Kot so sporočili z urada vlade za komuniciranje, je Pliberšek, sicer doktor znanosti s področja gradbeništva, z delovanjem ministrstev dobro seznanjen, deloval je tako na ministrstvu za obrambo kot na ministrstvu za zdravje, kjer je bil med marcem 2019 in marcem 2020 - v času ministra Šabedra - državni sekretar. Prav tako je v letu 2019 po pooblastilu tri mesece vodil direktorat za zdravstveno varstvo. V desetletju pred delovanjem na ministrstvu je bil vodja več projektov ter nadzornik več gradbenih investicij.

Šabeder je bil sicer prvi direktor urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, ki ga je nedolgo po nastopu mandata lani ustanovil nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Ta je maja lani na predstavitvi pred odborom DZ za zdravstvo napovedal, da bo urad zametek načrtovane nove neodvisne agencije za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu.

Senad Jušić ponovno v. d. generalnega direktorja policije

Vlada Republike Slovenije je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije ponovno imenovala Senada Jušića, in sicer od 24. avgusta 2023 do imenovanja novega generalnega direktorja policija, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 23. februarja 2024. Postopek javnega natečaja namreč še ni bil končan, zato je bil Jušić ponovno imenovan za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije.

Prav tako je vlada ponovno imenovala Urško Židan za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za upravne notranje zadeve (DUNZ), in sicer od 24. avgusta 2023 do imenovanja novega generalnega direktorja, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 23. februarja 2024. Natečajni postopek namreč še ni bil končan, zato je bila Židan ponovno imenovana za vršilko dolžnosti generalne direktorice DUNZ.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta