Vlada spremenila odlok: Za vsa cepiva bo veljalo, da polna zaščita nastopi z zadnjim odmerkom

Vanessa Čokl
27.08.2021 20:56
Sprememba se nanaša na cepivo AstraZenece.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Vlada je spremenila odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe s koronavirusom. Po novem bo tudi za cepivo AstraZenece veljalo, da se cepljenje izkazuje z dokazilom o drugem odmerku cepiva, so iz Ukomma sporočili po dopisni seji vlade.

Odlok torej po novem določa, da se cepljenje proti covidu-19 izkazuje z dokazilom o prejetem drugem odmerku cepiva proizvajalcev BioNTech in Pfizer, Sputnik, Moderna, Sinovac Biontech, Sinopharm, AstraZeneca, Serum Institute in AstraZeneca ali s kombinacijo dveh od naštetih cepiv.

Prav tako se cepljenje proti covidu-19 izkazuje z dokazilom o cepljenju z enim odmerkom cepiva proizvajalca Johnson in Johnson.

Sprememba odloka bo začela veljati dan po objavi v Uradnem listu, a se del, ki se nanaša na cepivo proizvajalca AstraZeneca, začne uporabljati 14 dni od začetka veljavnosti odloka. Objava naslednjega Uradnega lista je napovedana za ponedeljek. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta