Vodstvo RTV Slovenija: Napad vplivne kulturnice na novinarja Jožeta Možino je presegel meje dopustnega

Va
27.01.2022 15:01

"Zadnji primer napada na novinarja RTV Slovenije dr. Jožeta Možino s strani vplivne kulturnice je presegel meje dopustnega. Na RTV Slovenija spoštujemo svobodo govora in svobodno izražanje mnenj, a ta pravica ni neomejena. Obstajajo meje. Ocenjujemo, da tokrat ni šlo zgolj za umetnostno izražanje kulturnice, pač pa za grobo izrabo kulture z namenom blatenja in žaljenja novinarja RTV Slovenija, kar odločno obsojamo," so se oglasili z nacionalke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Vplivne kulturnice" niso poimenovali, a težko bi šlo za koga drugega kot Svetlano Makarovič, ki je na petkovem protivladnem protestu v Ljubljani predstavila pesnitev Utrip laži in ga namenila Možini, podpisanemu pod enim od zadnjih Utripov, komentiranih televizijskih tedenskih pregledov dogajanja v Sloveniji.     

Jože Možina 

Robert Balen

Na RTV Slovenija z zaskrbljenostjo spremljajo dogajanje v različnih javnostih, "kjer se stopnjujejo napadi, grožnje, neposredni pritiski in tudi javno blatenje ter norčevanje iz novinarjev, urednikov in vodstva RTV Slovenija", so se oglasili na Kolodvorski.  

"Zaposleni na RTV Slovenija, zlasti novinarji in uredniki, pa tudi vodstvo, smo tudi sicer vsakodnevno deležni poplave grobih, podcenjujočih, nedostojnih žalitev, zgolj zato, ker se nekateri ne strinjajo z našim delom. Vse bolj pa je prisotna tudi žaljiva in groba retorika, usmerjena proti posameznim novinarjem in urednikom, ter prepričanje, da lahko vsakdo vpliva na delovanje javnega zavoda," nadaljujejo.

"Tudi v teh politično razburkanih časih" se bodo "po svojih najboljših močeh trudili, da ohranimo neodvisnost javne radiotelevizije, zaščitimo zaposlene, javno obsodimo take napade in ko je nujno, tudi uporabimo pravna sredstva".

Ne bojijo se kritik, če so argumentirane in izražene na dostojen način, jih pozdravljajo. Zato še enkrat pozivajo "vse v javnosti, zlasti pa vidne posameznike, da spoštujejo neodvisnost in avtonomnost javnega servisa RTV Slovenija ter pravico posameznika do dostojanstva in varnosti".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta