Vodstvo RTV Slovenija obsoja napade in pritiske: Vida Petrovčič ne bo vodila Studia city

B.P.
04.05.2022 12:37

S Kolodvorske so sporočili, da Vida Petrovčič ne bo vodila Studia city.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vida Petrovčič
Robert Balen

"Vodstvo RTV Slovenija najostreje obsoja napade proti dolgoletni novinarki, komentatorki in urednici Vidi Petrovčič, na katero se je včeraj, ko je zaokrožila govorica, da naj bi vodila oddajo Studio City, usul plaz žaljivk, posmehovanja, javnega diskreditranja in verbalnih napadov. Še posebej obsojanja vredno in zaskrbljujoče je, da so groženj in pritiskov deležni tudi njeni najbližji," sporočajo s Kolodvorske. 

RTV Slovenija bo uporabila vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene. "Vsakršna grožnja z nasiljem bo nemudoma prijavljena pristojnim organom," še poudarjajo in dodajajo: "Vida Petrovčič ne bo vodila Studia city."

Ob tem je zanimivo, da naj bi Vido Petrovčič kot novo voditeljico legendarne oddaje ustvarjalcem Studia city omenila odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik.  

Ustvarjalci oddaje Studio city
Robert Balen

Spomnimo, včeraj je zaokrožila informacija, da bi lahko voditeljski položaj v oddaji Studio city, potem ko vodstvo javne televizije legendarnemu voditelju Marcelu Štefančiču ni podaljšalo pogodbe, prevzela Vida Petrovčič. Novi voditelj naj bi sicer v oddaji prvič nastopil 30. maja, ko naj bi Studio city tudi zaživel z novim konceptom. Do tedaj pa naj bi bile na sporedu zgolj nekakšne retrospektivne oddaje.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta