Za veliko noč maša na prostem? Cerkev: Ne! Previdni moramo biti, še toliko bolj zaradi starejših

06.04.2020 13:48

"Mislim, da je pot iz nastale situacije samo ena: držati se navodil in uporabljati možnosti, ki jih imamo," odgovarja podpredsednik Slovenske škofovske konference, mariborski nadškof Alojzij Cvikl, na ideje, da bi se, ob upoštevanju zaščitnih ukrepov, v nedeljo maševalo na velikih površinah zunaj. In to kljub temu da je množično združevanje na javnih prireditvah v Sloveniji prepovedano že nekaj tednov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi k žegnu se letos ne nosi v cerkev.
Sašo Bizjak

"Včeraj je papež Frančišek, na cvetno nedeljo, bil obdan samo s peščico svojih najožjih sodelavcev v cerkvi sv. Petra. Tudi izredni 'Urbi et Orbi' je izpeljal pred praznim Trgom sv. Petra. Zakaj? Italijani, ki so se na začetku virusa mirno družili, so potem plačali velik davek. V interesu vseh je, da čim prej najdemo pot iz te situacije, ki pa vodi preko tega, da se ne družimo, če pa se, da smo z opremljeni z zaščitno opremo in tako dalje. Vem, da je to žrtev, da moramo biti doma, da se ne družimo, da se ne moremo udeležiti obredov velikega tedna. Vse to je žrtev, a vemo, da samo preko te žrtve vodi pot v čim hitrejšo normalizacijo, ki si je vsi želimo. Moramo pa se še zavedati, da se obredov in maš udeleži veliko starejših, ki spadajo v najbolj rizično skupino, vse to je še dodaten razlog, da smo previdni," odgovarja podpredsednik Slovenske škofovske konference, mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl, na zadnje dni vznikle civilne pobude za bolj odprto veliko noč kljub karanteni zaradi epidemije koronavirusa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta