Zahtevajo kazenski pregon neznanih storilcev v ukinjenem kriznem štabu

A.L.
25.03.2020 14:15

Boris A. Novak, Darko Štrajn in Blaž Zgaga so vložili zahtevo "za kazenski pregon neznanih storilcev v Kriznem štabu RS, ki so 14. marca 2020 na svojem uradnem Twitter računu namesto navodil za boj zoper epidemijo koronavirusa, kar naj bi bila naloga tega organa, poobjavili sporočilo z očitnim namenom osebne in poklicne diskriminacije štirih intelektualcev ter javnega spodbujanja k sovraštvu, nestrpnosti in nasilju. Pričakujemo, da bodo sodni in drugi državni organi storili svojo zakonsko dolžnost, mediji pa informirali javnost o tej za pravno varnost državljank in državljanov pomembni zadevi". Pismo v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jelko Kacin, uradni govorec zdaj že ukinjenega vladnega kriznega štaba za spopadanje z novim koronavirusom.
Daniel Novakovič/STA

Spoštovani,
kot državljani Republike Slovenije zahtevamo uvedbo kazenskega pregona zoper neznane osebe v Kriznem štabu Republike Slovenije, ki so 14. marca 2020 na svojem uradnem Twitter računu @KrizniStabRS poobjavile čivk, poslan z anonimnega računa @authority85. V slednjem je žaljiv napad na štiri intelektualce z očitnim namenom osebne in poklicne diskreditacije, ki je posegel v našo pravico do človekovega dostojanstva ter pozival javnost na obračun. Dokaz je dostopen na tej povezavi in na mnogih drugih v medmrežju. 
Kazenski pregon zahtevamo tudi zoper anonimno osebo, ki je prva objavila navedeni čivk.
Pri tem dejanju je najbolj šokantno in skrb zbujajoče dejstvo, da ga je izvedel Krizni štab Republike Slovenije, ki je bil tik pred tem ustanovljen z namenom koordiniranja vseh dejavnosti za obvladovanje naraščajoče pandemije novega koronavirusa na Slovenskem.
Krizni štab se je na samem začetku svojega delovanja oglasil s politikantskim in zastrahovalnim sporočilom, ki je vredno vsega obsojanja in zbuja bojazen, da nekateri krogi v pravkar ustoličeni vladi Republike Slovenije izkoriščajo epidemijo za demoniziranje drugače mislečih, vsiljevanje politične strahovlade ter kratenje ustavno zagotovljenih človekovih pravic in svoboščin. Sprašujemo se: mar Krizni štab ni namenjen skrbi za zdravje dveh milijonov prebivalcev Slovenije? Zakaj Krizni štab izgublja čas z zasmehovanjem štirih intelektualcev? Gre za alarmantno znamenje, ki kliče po preiskavi Državnega tožilstva in najstrožjem kaznovanju storilcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta