Zaslišanje kandidatov za ministra: Francu Propsu in Jožetu Novaku zelena luč

UM
05.12.2023 19:20

Poslanec Svobode, magister ekonomije, je danes kot kandidat za ministra za javno upravo uspešno prestal zaslišanje pred matičnim parlamentarnim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priznal je, da so bila nekatera dovoljenja za gradnjo na poplavno ogroženih območjih nespametna.
Robert Balen

Franc Props, poslanec Svobode, magister ekonomije, je danes kot kandidat za ministra za javno upravo uspešno prestal zaslišanje pred matičnim parlamentarnim. Koalicija ga je podprla z devetimi glasovi, medtem ko je šest opozicijskih članov glasovalo proti.

Franc Props je prepričan, da bodo v pogajanjih o plačni reformi s sindikati uspešni in bodo dosegli konsenz.
Robert Balen

V svoji kratki in prebrani predstavitvi - blizu mu je princip "manj govora, več dela " - je izpostavil, da bo tudi v njegovem mandatu prioriteta primerno plačan kader v javnem sektorju. In iskanje načinov, kako v javni sektor pritegniti mlade. Pri tem o plačnih rešitvah ni želel govoriti, saj da plačna pogajanja že tečejo, "marsikaj je že dogovorjeno in zato ne bi bilo prav, da o tem tukaj govorim". Prepričan pa je, da bodo v pogajanjih o plačni reformi s sindikati uspešni in bodo dosegli konsenz. Do konca mandata načrtuje spremembe zakona o upravnem postopku (ZUP), ki bodo prinesle poenostavitve postopkov. Skupaj z občinskimi združenji si bo prizadeval, da bi našli primerne načine za financiranje obveznih nalog občin, medtem ko bo ustanavljanje pokrajin moralo počakati do ustreznega političnega konsenza. Kot nekdanji načelnik upravne enote Litija je napovedal, da v organizacijo upravnih enot pod njegovim vodstvom ne bodo posegali. Je pa tudi tam treba zaposlene razbremeniti administrativnih postopkov. Nevladne organizacije, ki so, tako Props, pomemben del civilne družbe, bodo na ministrstvu za javno upravo podpirali tudi v prihodnje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta