Združenje Manager o menjavi uprave Petrola: To nas je potegnilo nazaj v čase, ko rezultati niso šteli

STA, M.R.
25.10.2019 14:30

Z zamenjavo vodstva Petrola je nadzorni svet družbe po oceni Združenja Manager sporočil, "da so na prvem mestu parcialni interesi, ne pa dobrobit največjega slovenskega podjetja in s tem skrb za več kot 5000 zaposlenih". Ob tem so izpostavili pomen stabilnosti in predvidljivosti poslovnega okolja ter dobrega korporativnega upravljanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Berločnik je bil na čelu Petrola od leta 2011, drugi petletni mandat bi se mu iztekel leta 2021.
Robert Balen

Stabilnost in predvidljivost poslovnega okolja ter dobro korporativno upravljanje so ključnega pomena tudi v podjetjih, v katerih ima država pomemben lastniški delež, poudarjajo v Združenju Manager in dodajajo, da morata biti prvi merili kompetence in znanje.
"Sinočnja poteza nadzornega sveta Petrola nas je potegnila nazaj v čase in okolje, kjer ne štejejo rezultati in moč argumentov, temveč argument moči," so dan po tem, ko sta se sicer uradno zaradi razhajanja v strategiji sporazumno razšla nadzorni svet in uprava Petrola na čelu s Tomažem Berločnikom, zapisali v združenju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta