Zeleni Slovenije razmišljajo o volitvah z željo po enotnem nastopu zelenih strank, iniciativ in gibanj

DR
05.02.2020 10:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Sami si želimo povezovanja in enotnega delovanja ter nastopa vseh zelenih sil v Sloveniji."
Robert Balen

"Zeleni Slovenije pravimo, da lahko vsak ustanovi svojo stranko, saj je to ustavna pravica in kategorija. Hkrati pa se zavedamo, da razdrobljenost ne vodi nikamor, še posebej zato, kar mnogim kapitalskim in staropolitičnim veljakom ne ustrezamo," sporočajo iz stranke Zeleni Slovenije. Tudi zaradi tega so jeseni 2018 združili tri zelene stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, Zeleno koalicijo in Združene zelene v svojo matico - Zelene Slovenije. "Prvi rezultati tega so se poznali na parlamentarnih volitvah 2018, ko je stranka dosegla najboljši rezultat po letu 1996, nadgradila pa ga je s 2,23-odstotka na evropskih volitvah 2019 in s tem resno nakazala kandidaturo na parlamentarnih volitvah in vstop v DZ," pišejo Andrej Čuš, predsednik Zelenih Slovenije, dr. Nada Pavšer, podpredsednica Zelenih Slovenije in dr. Gorazd Pretnar, predsednik programskega sveta Zelenih Slovenije.
Pred meseci so tudi podpisali dogovor o zelenem sodelovanju s SMS - Zeleni Evrope in se že udeležili prvih aktivnosti evropskih zelenih na Finskem in v Belgiji.
"Sami si želimo povezovanja in enotnega delovanja ter nastopa vseh zelenih sil v Sloveniji in verjamemo, da je to edini način zelenega preboja v Sloveniji. Tako smo na civilno družbo, stranke in gibanja, ki imajo v programu zeleno, ter aktivne posameznike naslovili pobudo za sodelovanje in pogovore o sodelovanju," še pišejo Zeleni Slovenije in dodajajo, da so njihova vrata odprta za vse, "ki si želijo zdravega življenjskega okolja, čiste pitne vode in slovenske hrane v svojih domovih ter si želijo graditi politiko za danes in jutri ter ne za včeraj".
Zeleni Slovenije so tudi oblikovali volilni štab, ki bo vodil postopke priprav na morebitne predčasne volitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta