Zgodaj zjutraj zmeren potresni sunek, popoldne je sledil še en. Ste ju čutili?

Vanessa Čokl
11.10.2021 07:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 3.08 zabeležili zmeren potresni sunek magnitude 2,5. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 44 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Trebnjega.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Mirne Peči, Trebnjega, Mirne, Novega mesta, Šentjanža in okoliških naselij, so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje. 

Popoldne še en sunek

Popoldne pa so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 17.06 zabeležili še en zmeren potresni sunek, magnitude 2,3. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 65 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci naselij med Črnomljem in Novim mestom, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta