Zveri: Kmetje bi odškodnino za trpljenje živine in duševno škodo

Kristina Božič
20.08.2019 13:18

Sindikat kmetov Slovenije, ki ga vodijo člani SLS, je dosegel, da se je sestal s kmetijsko ministrico in predsednikom vlade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra PIvec in Anton Medved na novinarski konferenci vlade po srečanju z Marjanom Šarcem o upravljanju z volkom in medvedom. 
Borut Živulović

Anton Medved, predsednik sindikata kmetov, je v izjavi za medije po jutranjem sestanku dejal, da je bil pogovor z ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec in s predsednikom vlade Marjanom Šarcem konstruktiven. Ministrica je ponovila, da so že na zadnjemu sestanku pred dobrim tednom dni na okoljskem ministrstvu, ki ga vodi Simon Zajc in ki se ga sindikat kmetov ni želel udeležiti, dosegli dogovor o spremembah postopkov, s katerimi se bo zagotovilo olajšan postopek za odstrel volkov. Letos je bilo na podlagi interventnega zakona odstreljenih že 80 medvedov ter volkulja na podlagi individualne odločbe. Trenutno, je pojasnila ministrica, so izdana vsa dovoljenja za odvzem sedmih volkov. V naslednjih dneh naj bi pristojne službe izdale še dve dodatni mnenji, kar bo pomenilo, da lahko pride do odstrela vseh enajstih volkov (ali petih odraslih živali, op.p.), kolikor predvideva interventni zakon. Ta zakon je na predlog vlade sprejel državni zbor junija. Zakonodajno-pravna služba državnega zbora je tedaj sicer opozorila, da je zakon pripravljen in predlagan na način, ki ni skladen z načelom zakonitosti, o čemer bo presojalo tudi ustavno sodišče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta