54. Šalamunov memorial: V ospredju Francozi, uspešni tudi Slovenci

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
25.06.2023 17:50

Med zmagovalkami tradicionalnega tekmovanja v športni gimnastiki Lara Crnjac in Lučka Ravnihar, kar tri tretja mesta za Mariborčanko Saro King

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sara King je v parterju končala na visokem tretjem mestu.
Sašo Bizjak

S finali članov in članic se je danes v dvorani Tabor v Mariboru končal štiridnevni že 54. mednarodni Šalamunov memorial v športni gimnastiki. Nastopilo je več kot 250 tekmovalcev in tekmovalk iz dvanajstih držav, največ je bilo slovenskih. Nekateri med njimi so v mlajših starostnih kategorijah posegali po visokih uvrstitvah, v članski pa sta se med zmagovalke vpisali reprezentantki Lara Crnjac (GD Zelena jama Ljubljana) na gredi in Lučka Ravnihar (GIB Šiška) na dvovišinski bradlji, sicer pa so največ prvih mest osvojili predstavniki Francije.

"S številom nastopajočih smo zelo zadovoljni, toliko jih je bilo tudi leta 2019, pred korono. Glede na to, da primanjkuje tekmovanj za mlajše telovadce in telovadke, je Šalamunov memorial zanje pravšnja preizkušnja. Organizacija je bila velik zalogaj, ob prostovoljnem delu članov ŠD Center Maribor in ob pomoči članov ŠD Studenci in starejših članov DŠR Železničar Maribor smo nalogo izpeljali brezhibno. Tekmovanje je potekalo na novih orodjih, ki bodo na voljo tudi na bližajočem se Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru," je povedala predsednica organizacijskega odbora memoriala in direktorica ŠD Center Maribor Jerneja Fišer Kurnik.

"Zelo sem zadovoljen z nastopoma Luke Bojanca in Nikolaja Božiča. Gre trenutno za najboljša telovadca pri nas, Božič je bil uspešen v parterju, Bojanc pa na krogih. Tekma je bila priložnost za nabiranje izkušenj. Do Šalamunovega memoriala imam poseben odnos, ne samo zato, ker sem Mariborčan, ampak tudi zaradi tega, ker je bil moj oče eden od zmagovalcev memoriala," je povedal trener Bojanca in Božiča Sebastijan Piletič. "Današnja izvedba vaje je bila zahtevna, saj sem vanjo vključil težjo prvino, tako da je imela izhodiščno oceno 5,7, ki bi bila konkurenčna tudi na večjih tekmovanjih. Žal vaje nisem izpeljal najboljše. Septembra se nadaljuje svetovni pokal, do takrat bo treba piliti prvine, da bom dosegal čim boljše rezultate. Z letošnjo sezono nisem najbolj zadovoljen, na začetku sem se poškodoval, zdaj je poškodba pozdravljena in upam, da se bom do jesenskih izzivov dobro pripravil," je povedal Novomeščan Luka Bojanc, ki tako kot Božič tekmuje za ŠD Narodni dom Ljubljana.

Najboljša mariborska tekmovalka in reprezentantka Sara King iz ŠD Center je bila tretja na kar treh orodjih - na bradlji, gredi in v parterju. "Z nastopi sem zelo zadovoljna, tudi z uvrstitvami, morda bi kakšna desetinka več prinesla še mesto ali dve vidnejšo uvrstitev. Zaradi adrenalina najraje tekmujem v parterju. Že nekaj časa se pripravljam za univerzijado na Kitajskem, ki bo čez dober mesec dni. Zelo se je veselim in tudi dobre rezultate pričakujem," je optimistka Kingova, ki že pet let študira v ZDA in je vpisana v doktorski študij psihologije. Z nastopi Kingove je bil zadovoljen tudi njen trener Klemen Bedenik: "Glede na to, da je starejša od drugih, ki so nastopile na Šalamunovem memorialu, je tekmovala vrhunsko. Vidi se, da ima veliko izkušenj, ve, kaj hoče - in na vsako tekmovanje se dobro pripravi. Upam, da bo tudi na univerzijadi prikazala vrhunske vaje in se potegovala za visoke uvrstitve."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta