Adam Yates: To je sramota! Toda to je dirka po Franciji, cirkus

Pomočnik Tadeja Pogačarja kritičen do prisotnosti spremljevalnih motoristov, fotograf na motorju, ki je včeraj oviral Slovenca, se je opravičil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogačar in Yates
Reuters

Motorist francoske televizije, ki prenaša Tour de France, in tisti, ki je prevažal fotografa enega najbolj prepoznavnih športnih dnevnikov na svetu, L'Equipe, sta bila zaradi oviranja Tadeja Pogačarja na zadnjem prelazu sobotne etape ob napadu Jonasa Vingegaarda kaznovana. Prvi kolesar sveta je v cilju v Morzinu sicer diplomatsko odgovarjal, ni se preveč vznemirjal, saj "to ne bo vplivalo na razplet dirke". Sta pa motorista Komenčana stala šestih bonifikacijskih sekund. Tiste tri več od Danca, ki bi jih lahko dobil, so odbili njegovemu tekmecu. 

Reuters

Fotograf se je po etapi v "svojem" časniku opravičil. "Ko sem videl napad Pogačarja, sem rekel vozniku, naj pospeši, a mi je odvrnil, da ne more kar poleteti. Znašla sva se v brezizhodnem položaju. Toliko ljudi je bilo, da bi prišlo do nesreče in bi koga poškodovala, zato sva zmotila kolesarja. V trenutku se je bilo treba odločiti," je dejal Bernard Papon. Za nesrečni dogodek se je opravičil. "Ne morem braniti, kar se ne da. Ne bi se smela znati v takšnem položaju. Naslednjič pač ne bom posnel fotografije. Naredila sva napako in mi je zelo žal za Tadeja Pogačarja in za šov." 

Bolj kritičen je bil Pogačarjev pomočnik pri Emiratih Adam Yates. "To je sramota. Tudi mi, ko smo lovili, so nas ovirali in smo se kar ustavili. Ne vem, zakaj je potrebnih vedno več motorjev," se je vprašal Britanec. In si kar odgovoril: "To je dirka po Franciji, to je cirkus. Nočem nekaj pritiskati, ampak če pogledate posnetke iz helikopterja in koliko je motorjev, koliko gledalcev, se vidi, da nimamo prostora za dirkanje." 

Danes se cirkus nadaljuje. Od kraja Les Gets les Portes du Soleil do Saint-Gervaisa pod Mont Blancom je 179 km in spet pet alpskih prelazov, na katerih je veliko navijačev. Pa tudi motoristov, le dva bosta manj kot dan prej, tista, ki so ju kaznovali s prepovedjo prisotnosti na eni etapi (in s po 500 švicarskimi franki iz denarnice). Na predzadnji vzpon (na posnetku) smo se že dopoldne težko prebijali. Tam, kjer je bila cela zelo ozka, nepopisna gneča in promet v obe smeri, raje nismo snemali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta