Beležka iz Beleka: Osem golov na zadnji pripravljalni tekmi Maribora, v prvi postavi presenetljivo 19-letni Pridgar

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.02.2023 17:30

Vijoličasti so se v Beleku pomerili na zadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem prvenstva. S Šahtarjem iz Donecka so se razšli s 4:4, tekmo je zaznamoval močan veter.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Brnić je proti Šahtarju zablestel z dvema goloma. 
Grega Wernig

Za Šahtar je bila to druga tekma v dveh dneh, včeraj so se oranžni z Ludogorcem Anteja Šimundže razšli z 2:2, a kot nam je pred obračunom povedal eden od članov spremljevalnega osebja Ukrajincev - teh je bilo na tekmi več deset -, so se tudi Mariboru zoprstavili z močno zasedbo. Trener Maribora je napovedoval, da bo na igrišče poslal udarno enajsterico, izven kadra pa ste presenetljivo ostala Ažbe Jug in Gregor Sikošek, uradno preventivno zaradi lažjih poškodbe. Toda sploh v primeru Rušana bi lahko razlogi za njegovo neigranje bili tudi drugačni, že nekaj dni se namreč pojavljajo govorice, da so vijoličasti zanj prejeli ponudbo za prestop. Teh informacij pri vijoličastih ne potrdijo, v intervjujih za Večer pa sta v minulih dneh tako športni direktor Marko Šuler kot trener vratarjev Mitja Pirih omenila, da je Jug pripravljen za naslednji korak v karieri. Namesto standardnih Sikoška in Juga sta tekmo začela Ignacio Guerico in 19-letni vratar Samo Pridgar.

Tekmo s kar osmimi goli je zaznamoval močan veter. Ukrajinci so povedli v 15. minuti. Po desni strani je prodrl Zubkov, žoga se je po natančnem strelu z razdalje odbila od leve vratnice za hrbet Pridgar. Na 2:0 je Šahtar povišal v 34. minuti po golu Kryskiva. Zelo aktiven je bil Ivan Brnič, nad katerim je bil v 28. minuti storjem prekršek za najstrožjo kazen, a je sodnik namesto enajstmetrovke dosodil prosti strel na robu kazenskega prostora. Trud se je Hrvatu poplačal v 38. minuti, ko je dosegel evrogol z roba kazenskega prostora. Le dve minuti kasneje so Ukrajinci povišali na 3:1, znova je zadel Kryskiv.

Med polčasom je Krznar v igro namesto tokrat nesigurnega Pridgarja poslal Menna Bergsna, Josipa Iličića je zamenjal Rok Kronaveter, ki je takoj poživil igro Maribora. V 48. minuti je 36-letnik izkotistil svoje izkušnje. Trenerski štab je zahteval, da so igralci ob kotu čim bliže golu, Kronaveter pa je streljal direktno na gol in žoga je končala v mreži. Tri minute kasneje je bilo 3:3, po podaji Žana Vipotnika je drugi gol na tekmi dosegel Brnić. Akcijo je začel Kronaveter. 

Dvajset minut igre so dobili Luka Uskoković, Marcel Lorber, Marin Laušić. Kmalu po njihovem vstopu v igro je Šahtar po evrogolu Bondarenka povedel 4:3. Na 4:4 pa je v 77. minuti izenačil Marko Božić. V igro so v zadnih trinajstih minutah vstopili še Luka Božičković, Rok Sirk, Nemanja Mitrović in Altin Kryeziu.

Maribor je proti Ukrajincem prejel nekaj nepotrebnih golov, a se znal vrniti po zaostanku. Športni direktor Šahtarja Darijo Srna je med drugim ocenil, da vijoličasti igrajo dinamičen nogomet, na to njegovo opazko pa se je njegov rojak Mihael Mikić, pomočnik trenerja Maribora, odzval: "Da, ampak prejemamo neumne gole."

Na vecer.com/sport ter v četrtkovem Večeru preberite spoznanja z zadnje pripravljalne tekme Maribora ter odzive iz tabora vijoličastih, govorili smo z Janom Repasom in trenerjem Krznarjem, nekaj besed smo izmenjali tudi s športnim direktorjem Šahtarja Darijem Srno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta