Bergantov memorial: Klubska kolega v boju za polfinale

Aleš Mišič Aleš Mišič
22.05.2023 06:15

Izmed slovenskih predstavnikov najdlje Mark Bečirovič Novak in Sara Mihelčič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalka v kategoriji do 16 let Hollie Smart je bila v četrtfinalu boljša od domačinke Alje Senica (desno). 
Klemen Kokol

Po enem tednu zagrizenih dvobojev mladih tenisačic in tenisačev se je včeraj z obračuni v posamični konkurenci (igro dvojic so končali v soboto) v Mariboru končal tradicionalni Bergantov memorial. Evgen Bergant je bil vsestranski športnik, predvsem tenisač, nogometaš, atlet in skakalec v vodo, potem pa športni organizator, sodnik in novinar. Že naslednje leto po njegovi smrti v Mariboru so leta 1963 v TK Branik organizirali prvi Bergantov memorial. Na začetku so tekmovali v starostnih kategorijah do 12 in 14 let, nekaj časa tudi do 18, sedaj pa je to turnir Tennis Europe do 14 in do 16 let.

Na jubilejnem turnirju je nastopilo več kot 210 tekmovalcev iz 16 držav, najbolj zadovoljni pa so igrišča pod Kalvarijo zapuščali Britanci, Norvežani, Švedi, Švicarji. Tako kot druge ekipe tudi slovenska iz različnih razlogov ni nastopila z vsemi najboljšimi v obeh kategorijah. Izmed Slovenk se je najboljše odrezala Dragomerčanka Sara Mihelčič, ki se je v kategoriji do 16 let prebila v polfinale, tam pa jo je ustavila Britanka Edie Griffits. Branikovci so vse upe stavili na Aljo Senica, ki je na osnovi predhodnih rezultatov sodila v širši krog deklet, ki bi se lahko v kategoriji do 16 let prebile celo do finala. Ta je bil britanski, branikovka pa je klonila v četrtfinalu proti Hollie Smart, ki je kasneje slavila v zaključnem dvoboju.

Eden izmed osmih četrfinalnih obračunov v kategoriji dečkov do 16 let je pripadel Železničarskemu teniškemu klubu Maribor. Nasproti sta stopila klubska kolega Mark Bečirovič Novak in Liam Lugarič, v polfinale pa je napredoval Bečirovič Novak. Dlje ni šlo, v finale se je uvrstil končni zmagovalec kategorije Norvežan Juuhlu Siverstfen. V kategoriji do 14 let je Aljaž Štor nastope končal v četrtfinalu. Kljub slabemu vremenu so bili zadovoljni tekmovalci, vodstva ekip in organizatorji. "Zadovoljni so bili z organizacijo, hrano, gostoljubnostjo, igrišči, logistiko, lepim okoljem. Tisti, ki smo že kje bili, to poznamo in vsi to pri nas cenijo," je dejal direktor turnirja in sekretar TK Branik Klemen Kokol. Dodal je, da za prehod na višji nivo, torej za organizacijo tovrstnega turnirja prve kategorije, za zdaj klub nima možnosti. "Zagotoviti bi morali bivanje v hotelih in vsaj zajtrke, teh stroškov pa si klub ne more privoščiti," omejenih možnosti ne skriva Kokol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta