Boj za odbojkarski finale: Po tesno izgubljenem uvodnem nizu sledil popolni mrk Mariborčanov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.04.2024 20:20

Mariborski odbojkarji so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v Kamniku po slabi predstavi gladko izgubili proti Calcitu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Okroglič je večkrat prebil mariborski blok.
Sašo Bizjak

Odbojkarji Calcita Kamnik in i-Venta Maribor so se v letošnji sezoni pomerili sedemkrat, kar šestkrat so zmagali Gorenjci, zaradi česar so tudi v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v Kamniku veljali za favorite. In tudi upravičili to vlogo, saj so tekmo dobili s 3:0 (25:23, 25:11, 25:17) in si priigrali pomembno prednost pred drugo tekmo. V drugi polfinalni tekmi je ACH v Tivoliju s 3:1 (25:18, 25:20, 20:25, 25:20) premagal soboško Panvito Pomgrad. Drugi polfinalni tekmi bosta ob koncu tedna v Mariboru in Murski Soboti. Za napredovanje v finale sta potrebni dve zmagi.

Gostitelji so tekmo začeli poletno, pobuda je bila na njihovi strani in povedli so s 13:8. V nadaljevanju so gostje ujeli ritem igre in po točkah Connorja McConnlla in Roka Bračka je prednost Kamničanov začela kopneti in pri 17:17 skopnela. Štajercem je v končnici z asom Bračka uspel zasuk z vodstvom 21:19, a so Gorenjci pri 21:21 izničili prednost, nato povedli s 24:23, ko so mariborski odbojkarji slabo izvedli napad, in dobili niz.

Kubanec Lazaro Brunet je bil najučinkovitejši igralec tekme.
Sašo Bizjak

Kdo ve, kaj se je po izgubljenem nizu pletlo v glavah mariborskih odbojkarjev, da so drugi niz začeli bledo, brez pravega žara. Napake v obrambi in napadu so se vrstile ena za drugo, igra v polju je bila neprepoznavna in izkušena gorenjska ekipa, ki je v tej sezoni osvojila slovenski pokal in pokal srednjeevropske lige Mevza - v finalnih obračunih je premagala prav i-Vent -, je točke nizala kot za šalo. Na igrišču je bila le ena ekipa, domača, ki je povedla s 13:4 in 19:6 in brez pravega odpora tekmeca podvojila vodstvo v nizih.

V prvih minutah tretjega niza so mariborski odbojkarji spet zaigrali boljše in povedli z 8:7, nato pa je sledil mrk. Zaigrali so tako, kot da bi jim nekdo spodrezal krila, napake so si sledile ena za drugo, gostitelji pa so tako igro mariborske vrste izkoristili po najboljših močeh in z delnim izidom 7:0 dosegli preobrat z vodstvom 14:8. Mariborčani so se v nekaj minutah znašli v brezizhodnem položaju, v njihovi igri je še naprej škripalo na vseh ravneh, gostitelji pa so še naprej stopnjevali ritem igre, povsem nadigrali nebogljene mariborske odbojkarje in prepričljivo dobili še tretji niz in tekmo.

Ob visokem bloku Calcita je bilo težko dosegati točke.
Sašo Bizjak

"Z ničimer ne opravičujem poraza, Calcit je igral zelo dobro v vseh treh nizih, mi samo v prvem. Kamničani so se v prelomnih trenutkih uvodnega niza izvlekli iz neugodnega položaja, v nadaljevanju tekme pa so se razigrali in naša ekipa je delovala nemočno. Moramo vedeti, da je za našimi sedmimi ali osmimi igralci, ki igrajo večino tekem, naporna sezona, zato ni čudno, da so nekateri že utrujeni in zdravstveno načeti. To se v njihovi igri pozna," je povedal trener i-Venta Sebastijan Škorc. "Pred nami je nov dan, moramo zbistriti misli in se pripraviti na drugo tekmo v soboto v naši dvorani in jo odigrati tako, kot znamo," je dodal strateg mariborskih odbojkarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta