Brez prvega napadalca ne gre, Maribor (le) do točke proti Taboru

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
11.03.2023 19:30

Nogometaši sežanskega Tabora iz Ljudskega vrta odnesli točko za remi 1:1, Maribor brez Žana Vipotnika neučinkovit v napadu in površen v obrambi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sven Šoštarič Karić je s prvencem v vijoličastem poskrbel za remi.
Andrej Petelinšek

Šteje le zmaga, je pred dvobojem v Ljudskem vrtu o ciljih svojega moštva dejal trener nogometašev Maribora Damir Krznar, a pod Kalvarijo je ostala le točka. Sežanski Tabor, do 26. kroga predzadnja ekipa prve lige, je ujel remi z 1:1.

olj malo nogometa so videli gledalci – 2500 so jih prešteli v Ljudskem vrtu – v prvem polčasu. Maribor ni sestavil niti enega strela v okvir gola. Poznalo se je, da je v napadu manjkal prvi adut. Trener Damir Krznar je prvič po lanskem oktobru in derbiju v Ljubljani sestavil prvo enajsterico brez Žana Vipotnika. S 14 goli prvi strelec lige je zaradi bolečin v stegenski mišici, ki jih je čutil že na pokalni tekmi v Velenju, ostal izven kadra. V konici napada ga je zamenjala zimska okrepitev, Arnel Jakupović, v osrčju zvezne vrste pa je ob Janu Repasu namesto obolelega Aljaža Antolina začel mladi Luka Božičković.

Izrazitih priložnosti si v prvem delu ni pripravil niti Tabor, so pa bili Kraševci vseeno blizu zadetka, ko je z razdalje z diagonalnim strelom poskusil Nabil Khali. S parado je njegov poskus v kot odbil vratar vijoličastih Ažbe Jug.

Pa tisti poskus Francoza z maroškimi koreninami očitno ni bil dovolj veliko opozorilo, da je Tabor, ki v spomladanskem delu sezone v prvi ligi še ni izgubil, lahko nevaren. Poskus Denisa Kouaa, ki se je do priložnosti prebil ob neodločnem Ivanu Brniću, je Jug še ubranil, a ko je obramba zatajila še enkrat, je bil tudi izkušeni vratar nemočen. Nabil Khali je izkoristil darilo, z bližine je v 59. minuti goste odpeljal v vodstvo.

Krznar se je odzval s trojno menjavo, na igrišče je poslal Roka Kronavetra, Marka Božića i debitanta, 19-letnega napadalca Denisa Aljagića. Prvi je v svoji prvi akciji po vstopu v igro vknjižil asistenco. Kronavetrovo pofajo iz kota je z glavo v gol preusmeril Sven Šoštarič Karić. S prvencem za člansko moštvo vijoličastih je branilec v 66. minuti poskrbel za izenačenje.

Ni dosti manjkalo, da bi Tabor takoj odgovoril z zadetkom. Ko je Jug izbijal žogo je Khali poskusil s škarjicami, zadel je prečko. Okvir gola se je tresel tudi na drugi strani, prečko je zadel Josip Iličić. Prvi zvezdnik lige je v zaključku s podajami pripravil še priložnosti soigralcema, a sta Repas po prostem strelu in Kronaveter po natančno odmerjeni podaji v globino iztržila le kota.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta