Dosežena kopica osebnih rekordov in rekordov mitinga

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.06.2024 21:08

Na atletskem mitingu na stadionu Poljane je nastopilo blizu 280 atletov in atletinj iz 23 držav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anej Čurin Prapotnik, levo, je opravil s tekmeci na 100 m. 
Tadej Regent

Mariborska atletska kolektiva - AK Poljane in AD Štajerska - sta na obnovljenem in sodobno urejenem atletskem stadionu Poljane priredila 15. mednarodni miting in 10. memorial Iztoka Ciglariča. Na njem je nastopilo blizu 280 atletov in atletinj iz tujine in Slovenije, ki so imeli odlične tekmovalne razmere. Resda jim je tu in tam ponagajal premočan veter, kljub temu pa je bila dosežena kopica osebnih rekordov in rekordov mitinga.
Eden od tistih, ki so zadovoljni zapuščali Maribor, je bil ptujski sprinter Anej Čurin Praprotnik, ki je zmagal na 100 m z rezultatom 10,24, kar je njegov osebni rekord in tudi rekord mitinga. "Rezultat je dober, če pomislim, da sem na zadnjih mitingih tekel slabše, kar pripisujem predvsem nesproščenosti. Upam, da bom v nadaljevanju sezone izboljšal pripravljenost in dosegal še boljše rezultate," je pojasnil Anej Čurin Praprotnik, ki ga letos čaka še nekaj domačih in mednarodnih preizkušenj. 

Za še en dober dosežek je poskrbela Maja Bedrač, prav tako članica AK Ptuj, ki je zmagala v skoku v daljino z rezultatom 643 cm. "Zadovoljna sem, morda bi lahko skočila še dlje. To je moj drugi najdaljši skok v sezoni, prvi je bil daljši za šest centimetrov, prav tako pa sem ga dosegla v Mariboru. Rezultat je dober obet pred državnim prvenstvom v Celju," je izjavila ptujska atletinja. 

V teku na 200 m je po daljšem premoru zaradi poškodbe nastopila Maja Mihalinec Zidar, a je bila prepočasna, da bi ogrozila najboljše; s časom 23,80 je bila četrta, zmagovalka, Nemka Jessica Bianca Wessolly, pa je tekla 22,97. Zanimiv je bil moški skok v daljino, v katerem sta se za zmago potegovala hrvaška atleta Marko Čeko in Filip Pravdica; slednji, ki je letos skočil že 835 cm, se je moral zadovoljiti z drugim mestom, skočil je 809 cm, Čeko pa centimeter več. Rok Ferlan (Triglav) je zmagal na 400 m in se s časom 45,78 spet spustil pod mejo 46 sekund, Neja Filipič (Mass Ljubljana) je zmagala v troskoku s 13,94 metra.​ Memorialni tek na 1500 m v spomin na Iztoka Ciglariča, enega od ustanoviteljev AK Poljane leta 2000, je dobil Avstrijec Paul Stüger s časom 3:50,88.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta