Dovolj za zmago, premalo za navdušenje: Slovenija za uvod v SP premagala Islandijo

STA
30.11.2023 20:10

Slovenska ženska rokometna reprezentanca v Stavangerju s 30:24 (16:13) premagala Islandijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Ljepoja je za zmago Slovenije proti Islandiji dosegla osem golov.
EPA

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prvem krogu svetovnega prvenstva, ki ga gostijo Danska, Norveška in Švedska, v Stavangerju premagala Islandijo s 30:24 (16:13). Slovenske so na Norveškem osvojile prvi par točk, z igro pa niso navdušile. Po udarnem uvodu in vodstvu s sedmimi goli so v nadaljevanju prikazale dokaj medlo igro, Islandke, ki veljajo za najskromnejšo reprezentanco v skupini, so se jim sredi drugega polčasa povsem približale, a njihove zmage niso ogrozile.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Nataša Ljepoja z osmimi goli. Tjaša Stanko je dosegla šest zadetkov, Tamara Mavsar pa pet. Izbranke selektorja Dragana Adžića, ki na sever niso odpotovale v polni postavi - zaradi poškodb sta odpadli Elizabeth Omoregie in Nina Zulić, pod vprašajem pa je tudi nastop Ane Gros -, v soboto čaka tekma z afriškimi prvakinjami iz Angole, v ponedeljek pa še proti olimpijskim prvakinjam Francozinjam.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta