DP v tenisu: Po naslovu na maturo in čez lužo

Aleš Mišič Aleš Mišič
14.05.2023 20:06

Članska državna prvaka sta v Mariboru postala domačinka Petja Drame in Slovenjgračan Miha Vetrih. Za člani je na sceno stopil mednarodni podmladek

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petja Drame iz ŽTK Maribor je osvojila prvi članski naslov med posameznicami.
Sašo Bizjak

S finalnima obračunoma v moški in ženski konkurenci se je v soboto na teniških igriščih mariborskega Branika končalo slovensko državno člansko prvenstvo, včeraj pa so se začele kvalifikacije za uvrstitev na glavni turnir 63. Bergantovega memoriala.

Dež v teh dneh neusmiljeno moči teniška igrišča.Tudi v soboto je kazalo slabo, organizatorji so oba finalna dvoboja nameravali prestaviti v dvorano, a so se po ogledu igrišč finalisti odločili, da se bodo raje pomerili na pesku. Odlična drenaža pod Kalvarijo je popivnala vso mokroto minulega tedna. Konkurenca je bila tako pri moških kot pri ženskah zaradi mednarodnih turnirjev nižjega ranga, ki so sočasno potekali v tujini, močno okrnjena, kljub temu pa sta bila oba finalna dvoboja v posamični konkurenci zanimiva. Državni prvak je prvič postal Slovenjgrajčan Miha Vetrih, ki je bil v finalu z 0:6, 7:5 in 6:2 boljši od Matica Dimica iz kranjskega Triglava. Petja Drame iz Železničarskega teniškega kluba Maribor je pred finalom proti Radomljanki Ani Lanišek iz domžalskega kluba veljala za favoritinjo, saj je dobila vse prejšnje medsebojne dvoboje. To vlogo je po ogorčenem boju v tretjem nizu potrdila z zmago s 6:2, 2:6 in 7:5 za svoj prvi članski naslov med posameznicami. Mariborčanko najprej čaka matura, potem pa pot na Florido, kjer bo študirala in igrala tenis. Iz nagradnega sklada 4000 evrov, ki jih je zagotovil organizator, sta državna prvaka prejela po 700 evrov, podprvaka pa po 400.

Na Bergantovem memorialu, turnirju druge kategorije za dekleta in fante do 14 in do 16 let, sodeluje več kot 260 nadobudnih tenisačic in tenisačev iz več kot 20 držav, pomerili pa se bodo v posamični konkurenci in v dvojicah. Glavni turnir se bo začel jutri, končal pa v nedeljo z dvoboji najboljših.

V tem tednu je načrtovan začetek zemeljskih in gradbenih del, da se čim prej vse pripravi za postavitev montažne tribune z 200 sedeži, ki mora biti končana do Olimpijskega festivala evropske mladine. Od 23. do 29. julija ga bo gostil Maribor, teniški turnir pa bo na Braniku. "Expo biro pomaga s popustom, kar je plod dolgoročnega sodelovanja, sicer pa klub krije vse stroške. Za postavitev tribune je potrebnih 52.000 evrov. Naš dolgoročni cilj je še vedno zidana tribuna, vse pa je odvisno od finančnih možnosti, ki pa so trenutno nedosegljive," pravi sekretar TK Branik in direktor turnirjev v organizaciji kluba Klemen Kokol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta