Državni prvaki zanesljivo do točk

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
07.01.2023 22:09

Ekipa ljubljanskega ACH Volleyja je v tekmi državnega prvenstva s 3:0 premagali mariborski Merkur

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani so bili v igri ob mreži večkrat spretnejši od Ljubljančanov. 
Igor Napast

Da so odbojkarji ACH Volleyja v dvorani Tabor v tekmi 13. kroga državnega prvenstva proti Merkurju Maribor izraziti favoriti, je bilo jasno še preden sta ekipi stopili na igrišče, to pa je potrdil tudi rezultat. Ljubljančani so zmagali 3:0 (25:23, 25:16, 25:19), ki pa so v Mariborčanih na trdega tekmeca naleteli predvsem v uvodnem nizu.

Državni prvaki so tekmo začeli dobro, imeli so pobudo na igrišču in za točko ali dve vodili do rezultata 8:6, ko je mariborska ekipa prek razpoloženega Žige Donika - v uvodnem nizu je dosegel kar 9 točk - osvojila tri točke zapored za vodstvo 9:8, nato pa povedla 12:10. V nadaljevanju so Mariborčani še nekajkrat imeli dve točki prednosti, nazadnje pri 20:18, njihovo zadnje vodstvo je bilo pri 23:22, nato so gostje izenačili, z dvema asoma Mateja Köka pa osvojili odločilni točki za zmago v nizu.

Tudi v drugem nizu je bila igra izenačena, mariborski odbojkarji so kljub težavam s sprejemom začetnih udarcev gostov držali korak z njimi. Toda le do sredine niza, ko so si ljubljanski odbojkarji po nekaj uspešnih akcijah priigrali pet točk prednosti (17:12). Končnica je minila v popolni premoči ljubljanske ekipe, saj je mariborska do konca niza osvojila le še štiri točke.

Sani Adžović je nekajkrat presenetil blok tekmeca.
Igor Napast

Mariborska ekipa se je tudi v uvodnih minutah tretjega niza dobro upirala ljubljanski, a so izkušeni in visoki gostje po rezultatu 10:10 igro vedno bolj prevzemali v svoje roke in sredi niza povedli 17:11. Štajerci se niso predali, pred končnico so prednost tekmeca znižali na dve točki, sledil je novi nalet državnih prvakov, ki so osvojili še tretji niz.

V ekipi Merkurja je Žiga Donik dosegel 20 točk, Sani Adžović 8, Nemanja Peruničić 7, v ekipi ACH pa jih je Matej Kök dosegel 14, Nikola Gjorgijev 13 in Filip Šestan 10.

"Čeprav smo igrali brez obolelega Roka Bračka in poškodovanega Connorja McConnella, smo se dobro upirali favoritu prvenstva. Še zlasti v prvem nizu, ki bi ga z nekaj sreče lahko dobili. V nadaljevanju so se gostje razigrali in dokazali svojo moč," je povedal trener Merkurja Sebastijan Škorc. "V Maribor smo pripotovali po tri točke, zadovoljen sem, da smo zmagali brez izgubljenega niza, a tudi z igro, ki je dober obet pred tekmo lige prvakov," je dejal trener ACH Radovan Gačić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta