EP za odbojkarice: Slovenke se vračajo domov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.08.2023 20:42

Po porazu z 1:3 na tekmi proti Ukrajini so naše odbojkarice v skupini A osvojile peto mesto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V prelomnih trenutkih tekme je zaškripalo tudi v bloku.
Ozs

Pet tekem, štirje porazi in ena zmaga je izkupiček slovenskih odbojkaric v skupinskem delu evropskega prvenstva, s katerim so v skupini A osvojile peto mesto. Naša dekleta so v Gentu izgubila proti Belgiji, Poljski, Srbiji in Ukrajini, zmagala pa proti Madžarski. Do včerajšnje pete in hkrati zadnje tekme proti Ukrajini so Slovenke še imele možnost, da z zmago 3:0 ali 3:1 osvojijo četrto mesto v skupini in si zagotovijo napredovanje v osmino finala, toda Ukrajina se je pokazala kot boljša ekipa in tekmo dobila s 3:1 (19:25, 25:23, 26:24, 25:17). Slovenke so se tako poslovile od nadaljnjega tekmovanja, v katerem je bil njihov cilj uvrstitev med 16 najboljših reprezentanc stare celine.

"Žalostni smo, saj bi lahko dobili drugi in tretji niz. Žal smo storili napake, v tretjem tudi jaz, ker sem zmedel igralke, ko sem želel menjati. Ukrajinke so bile v odločilnih trenutkih bolj zbrane, težko najdem kakšne druge besede," je povedal Marco Bonitta.

Slovenke so tekmo začele imenitno, igrale so kot dobro naoljen stroj in v uvodnem nizu tako rekoč odpihnile Ukrajinke. V drugem nizu je njihova vnema malce splahnela, vendar je do prelomnih trenutkov kazalo, da bodo podvojile vodstvo v nizih. Toda v njihovo igro se je prikradlo nekaj napak, kar so izkušene tekmice izrabile in izenačile rezultat v nizih. Podobno je bilo tudi v tretjem nizu; do ključnih trenutkov je bila pobuda na strani naših odbojkaric, ko pa je bilo treba postaviti piko na i, pa v naši vrsti ni bilo igralke, ki bi to storila. Morda je za to kriv tudi selektor Marco Bonitta, ki v ključnih trenutkih ni posegel po menjavah, da bi na igrišču imel izkušenejše igralke. V četrtem nizu so se Slovenke tako rekoč predale, saj niso več imele možnosti za napredovanje, Ukrajinke pa so z lahkoto dokončale delo. Prvo ime slovenske vrste je bila Lorena Lorber Fijok, ki je dosegla 21 točk, igrale pa so še Mlakar (14 točk), Zatković (13), Pucelj (10), Planinšec (9), Milošič (5), Šiftar (1), Najdič (1), Pogačar, Velikonja Grbac, Boisa, Mazej, Benko in Ramić.

"Zelo smo razočarane, težko je zdaj kaj pametnega povedati. Moramo dvigniti glave, verjamemo, da bo jutri bolje," se je utrnilo Saši Planinšec. "Težko je biti pameten za nazaj. Svoj vlak smo zamudile, a tako pač je. Imele smo priložnosti, nismo jih izkoristile," je dejala Lorena Lorber Fijok.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta