(EURO 2024) Hrvaška v šoku tudi po tekmi z Albanijo: "Čakamo, pa se ne zgodi nič"

Borut Planinšič ml.
19.06.2024 19:06

Če so se po hudem porazu s Španijo še tolažili, da je furia pač sijajno moštvo, kaj našim sosedom preostane po remiju z Albanijo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klaus Gjasula je Hrvatom privoščil šok v 95. minuti.
Reuters

Nogometna Hrvaška je v šoku. Če se je po hudem porazu s Španijo (0:3) tolažila, da je furia sijajno moštvo, kaj ji preostane po remiju z Albanijo? Ne zmanjšujmo podviga Albancev. Po vodstvu in porazu z Italijo (1:2) so - z igro, ki se zdi kot ... nič, potem pa je polna infarktnih (proti)napadov - z velikimi favoriti v Hamburgu igrali 2:2. A pomagali so jim Hrvati. Počasi, šablonsko se lotevajo zadev na Euru 2024. Niti Luka Modrić ne izstopa več. Zlil se je z moštvom, v katerem se največje poteze pričakujejo od "fantov" v četrtem desetletju: Modrić ima 38 let, Ivan Perišić 35, Andrej Kramarić 33 ...

V osir si je upal dregniti strokovni komentator hrvaške televizije, nekdanji vratar Tomislav Ivković: "Selektor Dalić stoji za temi igralci, čeprav je bilo jasno, da niso v formi. Juranović, Šutalo, Perišić, Brozović ..., čakamo, da se kaj zgodi, pa se ne zgodi nič. Fantje Modrića doživljajo kot očeta, ki so mu marsikaj dolžni. Res je, dolžni mu bodo do konca svojih življenj, ampak ... ni več igralec, kakršen je bil."

Dolgo so Albanci celo vodili z golom Qazima Lacija iz enajste minute in bili bližje drugemu zadetku kot Hrvati izenačenju. Pa so kockasti v bolj živahnem drugem polčasu v hipu obrnili vse. Na 33. rojstni dan je Kramarić v 74. minuti izenačil, dve minuti pozneje so naši sosedje že prešli v vodstvo z avtogolom Klausa Gjasule.

Gol Andreja Kramarića se je zdel začetek hrvaškega zasuka.
Reuters

Toda v šokantni končnici - Hrvati so po tekmi razlagali, da so namesto branjenja zmage hoteli tretji gol, v računicah pred zadnjim krogom jih namreč tepe visok poraz s Španijo - se je nogometaš Darmstadta, s katerim je to sezono prepričljivo izpadel iz bundeslige, oddolžil za spodrsljaj. Na pravi strani je zabil v 94. minuti in 23. sekundi, še nikoli nobena reprezentanca ni tako pozno izenačila na Euru.

"Prvi polčas? Slab. Preveč podaj, prepočasi. V drugem polčasu se raztrgamo, končno igramo, potem pa v podaljšku dobimo gol," je bil znova razočaran selektor Hrvaške Zlatko Dalić. "Nikomur ne morem očitati pomanjkanja želje, preprosto nam ni šlo," je ponavljal besede s prve tekme in z najbrž nezaigranim optimizmom pristavil: "To, kako smo igrali v drugem polčasu, je rešitev za tekmo z Italijo."

Remi z Albanijo gre tja nekam pod vrh največjih nogometnih spodrsljajev Hrvatov. Zdaj so pred izpadom, v ponedeljek morajo premagati Italijo. "Gremo na glavo, verjeli bomo do konca, čeprav so Italijani morda celo najboljši v naši skupini," pravi igralec tekme v Hamburgu Andrej Kramarić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta