Formula 1: Norris pod reflektorji v Singapurju do tretje zmage

22.09.2024 17:44

Norris se je očitno najbolje privadil težkim pogojem v Singapurju in v za to dirkališče značilni izjemni vročini in vlagi obvladal konkurenco.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Lando Norris je zmagovalec dirke formule 1 za VN Singapurja. Na atraktivni dirki pod reflektorji je dirkač McLarna na 18. dirki sezone prišel do tretje zmage v letu 2024. Suvereno vodstvo od starta do cilja mu je na koncu prineslo 20 sekund naskoka pred vodilnim v skupnem seštevku za SP Maxom Verstappnom iz moštva Red Bull.

Tretji je bil drugi McLarnov voznik Oscar Piastri, za njim pa sta se zvrstila Mercedesov George Russell in Ferrarijev dirkač Charles Leclerc. Šest dirk pred koncem in velikim finalom v Abu Dabiju ima Norris 52 točk zaostanka za Verstappnom. V konstruktorskem seštevku so pri McLarnu vse bolj zadovoljni, saj so prednost pred Red Bullom povečali na 41 točk.

Norris se je očitno najbolje privadil težkim pogojem v Singapurju in v za to dirkališče značilni izjemni vročini in vlagi obvladal konkurenco. To je Britancu uspelo letos tudi v Miamiju in Zandvoortu. Pomembno je bilo, da mu je končno uspel dober start, s katerim je prvič ubranil najboljšo startno pozicijo in po 178 metrih ravnine kot vodilni prvi zapeljal v zavoj za suvereno slavje.

Na dirkališču Marina Bay Street Circuit je bil Norris prepričljiv, le enkrat je na polovici od 62 rund dolge dirke poskrbel za razburjenje na tribunah in v boksih, ko se je rahlo dotaknil zida, a je bila njegova prednost dovolj velika, da je naprej kraljeval na čelu kolone. Gladko pa je šlo skozi celotno dirko, kjer je bila med starterji tudi pop ikona Kylie Minogue, saj prvič po letu 2008 na stezi ni posredoval varnostni avtomobil.

"Res neverjetna dirka. Bilo je nekaj neprijetnih trenutkov, a sem vse težave rešil. Letel sem skozi celo dirko," je po zmagi povedal Britanec.

Vse kaže, da se obeta zanimiv finiš sezone, saj Nizozemec Verstappen na videz vodi suvereno, a je že osem dirk brez zmage, vse pa kaže, da ima Norris trenutno tudi najhitrejši bolid med vsemi. Verstappen bo moral še naprej počakati tudi na prvo zmago na tem dirkališču. Danes je bil drugi, kar mu je uspelo tudi leta 2018.

Tekmovalce zdaj čaka daljši premor. Čez štiri tedne bo Austin gostil VN ZDA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta