Formula 1: V Singapurju zmaga Sainzu, Red Bull prvič v sezoni brez stopničk

STA, J.K.
17.09.2023 16:13

V seštevku sezone na vrhu ni veliko sprememb, v vodstvu ostaja Nizozemec Max Verstappen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Španec Carlos Sainz (Ferrari) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Singapurju. Na drugem mestu je končal Britanec Lando Norris (McLaren), tretji je bil njegov rojak Lewis Hamilton (Mercedes). Za Sainza je današnja zmaga šele druga v karieri in prva po lanski Veliki Britaniji. V seštevku sezone na vrhu ni veliko sprememb, v vodstvu ostaja Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Reuters

A v moštvu Red Bull so prvič v sezoni ostali praznih rok, saj se niti Verstappen niti Mehičan Sergio Perez nista uvrstila na zmagovalni oder, tako da je Ferrari dosegel prvo zmago v tej sezoni za eno od drugih ekip v karavani. Branilec naslova Verstappen in Perez sta imela na tem prizorišču težave že v kvalifikacijah, ko se nista uvrstila v zadnji del, danes pa nista mogla višje od petega in osmega mesta. Vertsappen je tako tudi končal rekordni niz zmag, pred Singapurjem je namreč dobil deset zaporednih dirk. Naslednja dirka bo preizkušnja za VN Japonske v Suzuki čez teden dni.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta