(FOTO) Celjani so zapravili preveč priložnosti

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
25.07.2024 17:15

Nogometaši iz knežjega mesta bi lahko, če bi bili bolj učinkoviti, povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pričakovali precej bolj mirno. "Glede na priložnosti bi morali zmagati," je jasen trener Damir Krznar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Popravni izpit Celjane čaka že v torek v Bratislavi. 
Andrej Petelinšek

Celjani so v tekmo pred več kot štiri tisoč navijači vstopili sanjsko. Luka Bobičanec je v gol pretopil prvo pravo priložnost in z izjemnim prostim strelom poskrbel, da so grofje že v sedmi minuti prišli v vodstvo. "Za živim zidom je ležal njihov igralec. Možno je bilo streljati samo čez živi zid, ampak v golmanov kot. Tudi moji soigralci, ki so stali zraven živega zidu, so naredili dober posel, da golman ni videl žoge. Videl jo je prepozno, ko je že bila v golu," je po tekmi dejal 31-letni Bobičanec. Slovenski državni prvaki so napadali tudi v nadaljevanju, imeli so kar nekaj odličnih priložnosti, na njihovo samozavest pa je gotovo vplival tudi hiter odgovor bratislavskega Slovana, ki je že v 11. minuti prišel do izenačenja.

Andrej Petelinšek

Dva gola iz uvodnega dela obračuna sta bila na koncu edina, remi je gotovo pustil tudi nekaj grenkega priokusa, saj bi lahko iz tekme iztržili več. Tudi zaslužili bi si več. Izkoristili niso niti številčne premoči, od 31. minute so namreč igrali z igralcem več, rdeči karton je dobil grški vezist Kyriakos Savvidis. "Igro smo kontrolirali, a žal zapravili preveč priložnosti za evropsko tekmo. Obžalovanje je sigurno prisotno, ampak moramo vedeti, da je to Evropa, kjer se vsaka napaka kaznuje. Ampak rezultat je dober, smo živi, toda ko ne izkoristiš takih priložnosti, ti je žal. Igrali smo dovolj hitro, ampak ko so se potegnili pred svoj kazenski prostor, smo preveč iskali žoge v medprostoru. To se je videlo. Trener nas je opozarjal, naj igramo na stran, na predložke, a smo to premalo delali. Na povratno tekmo moramo iti s pozitivnimi mislimi in nadaljevati, kjer smo ostali," je novinarjem po tekmi razlagal strelec edinega domačega zadetka.

Andrej Petelinšek

Kljub nekoliko neugodnemu razpletu in občutku, da so si zaslužili več, je ekipi je za trud in pristop čestital trener Damir Krznar, ki je na obračunu videl tri, štiri izjemno dobre priložnosti. "Glede na število priložnosti, ki smo jih imeli, bi morali zmagati, a jih nismo izkoristili. Kljub temu še vedno verjamemo, da smo v igri. Potrebujemo isto raven igre in verjamem, da bo šlo," je dejal strokovnjak na celjski klopi. "Gremo v Bratislavo, da odigramo moško tekmo. Z igralcem več je postalo še težje, to sem pričakoval, saj so oni parkirali avtobus pred svoj gol. Širili smo igro, da bi jih prebili. Na povratni tekmi bo treba biti potrpežljiv."

Da so kljub izgubi igralca ostali čvrsti, pa je po tekmi povedal trener gostov Vladimir Weiss. "V formaciji 4-4-1 smo Bajrića postavili v zvezno vrsto in odigral je super. Na začetku pa smo spremljali gibanje Žana Karničnika, ki rad pomaga v napadu in igra kot krilo. Tokrat ni prišel do izraza. Rezultat je dober glede na okoliščine, še vedno pa je ta dvoboj 50:50. Celje ima kakovost, imamo jo tudi mi, mislim pa, da smo si takšen razplet zaslužili."

Andrej Petelinšek

Slovan, ki je trikrat zapored igral v skupinskem delu konferenčne lige in dvakrat prišel do izločilnih bojev, je bil sicer papirnati favorit že pred prvo tekmo, v boljšem položaju pa je tudi pred povratno v torek v Bratislavi. Boljši v slovensko-slovaškem dvoboju se bo v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov udaril z zmagovalcem obračuna med ciprskim Apoelom in moldavskim Petrocubom, poraženec pa se bo preselil v kvalifikacije za ligo Evropa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta