(FOTO) Celje si priložnosti ni pustilo vzeti: Prucev odpeljal grofe do naslova državnih prvakov

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.04.2024 16:59

Nogometaši Celja v 33. krogu prve lige z minimalno zmago proti Olimpiji potrdili prvo mesto in proslavili drugi naslov prvaka v zgodovini kluba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na drugega niso čakali tako dolgo kot na prvega, a se ga niso nič manj veselili. Nogometaši Celja so potrdili naslov državnega prvaka. V 33. krogu so z zmago iz bitke za lovoriko izločili drugouvrščeno Olimpijo in tri tekme pred koncem sezone odločili prvenstvo.

Vsaj za eno popoldne je najbolj rokometno mesto v državi zaživelo za nogomet. Če so poleti 2020, ko so se grofi prvič povzpeli na vrh slovenskega nogometnega Triglava, na obisk še vplivali covid ukrepi, tokrat omejitev ni bilo. Prostih parkirnih mest uro pred tekmo v okolici stadiona skoraj ni bilo več, množica ljudi, odetih v modro-rumena oblačila, je postajala vse večja, pa še nekaj pristašev Olimpije, edinega kluba, ki bi lahko Celju še preprečil potrditev naslova, je prišlo. Napovedi, da bo padel rekord obiskanosti tekem na drugem največjem slovenskem stadionu, vsaj ko gre za tekme domačega kluba, niso bile prazne. Bitko za naslov je po podatkih organizatorja v živo spremljalo 7242 ljudi.

Andrej Petelinšek

No, v prvem polčasu prav dosti niso imeli za videti. Priložnosti je bilo malo, zaključkov še manj. Po zadetku je še najbolj zadišalo, ko je s strelom z razdalje poskusil bočni branilec Olimpije David Sualehe, a ga je s parado ustavil Matko Obradović, ki je tokrat na celjskem golom dobil prednost pred Matjažem Rozmanom, ob tretjem vratarju Metodu Jurharju edinemu članu aktualne zasedbe Celja, ki je bil zraven že v sezoni 2019/20. Na drugi strani pa, ko je z roba kazenskega prostora tresnil Egor Prucev. Z blokom se je izkazal branilec zmajev Marko Ristić.

Andrej Petelinšek

Do 58. minute je bilo treba počakati, da je Celje naredilo nov velik korak k naslovu. Egor Prucev je zablestel s strelom z roba kazenskega prostora. Dovolj močno, natančno, neubranljivo … je kresnil krilni napadalec iz Rusije in Štajerce odpeljal v vodstvo z 1:0.

Egor Prucev je Celje odpeljal v vodstvo.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Hiter odgovor je Olimpiji preprečil Obradović. Hrvaški vratar, ki je na vrh slovenske lige že stopil z Mariborom in Muro, je snel žogo z noge rezervistu Admirju Bristriću, ko je ta sam krenil proti golu. Kak centimeter je v zadnji minuti rednega dela tekme zmanjkal Sundayju Adetunjiju, da bi dokončno potrdil zmago. Nigerijski napadalec je le nekaj trenutkov po vstopu v igro z bližine stresel vratnico.

Odzive po tekmi bomo objavili v ponedeljkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Jeseni na enem koncu Štajerske ni našel poti iz krize, spomladi se je na drugem Damir Krznar znašel na rokah nogometašev.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta